Brze fritule s dodatkom jabuke i cimeta

Ništa ne govori slatki blagdani kao voljene fritule

Fritule uvijek vežem za hladnije dane i mjesece kad ih najčešće i možemo pronaći po ulicama i trgovima u sklopu raznih događanja i obilježavanja Adventa.

Obično im se doda rakija i korica limuna, a mogu sadržavati i grožđice. Imajte na umu da rakiju u fritulama i kroštulama možete zamijeniti rumom. U ovakva slatka pržena tijesta uvijek dodam čep domaće rakije jer na taj način tijesto upije manje ulja, a i dobije jedan poseban miris kao po vanilin šećeru.

Ovo nisu fritule s kojima imate puno posla, već je izrazito jednostavan recept za koji vam trebaju samo jedna posuda i pjenjača.

Ako volite jabuke i cimet, u ovu smjesu možete naribati jednu srednju jabuku i dodati cimet čime će ove fritule mirisati upravo po tim sastojcima.

Brašno S-BUDGET 1 kg, 4,49 kn; ulje Tena 1 l, 10,99 kn; tekući jogurt S-BUDGET 1000 g, 8,49 kn; jaja S-BUDGET (pakiranje 10 komada), 11,49 kn; mljeveni cimet Kotányi, 4,89 kn; vanilin šećer Dolcela (pakiranje 6 komada), 3,79 kn; šećer u prahu S-BUDGET 250 g, 5,99 kn; prašak za pecivo Dolcela (pakiranje 6 komada), 3,79 kn, sve SPAR

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Kolač od rogača

Odlične knjige za roditelje