Odlične knjige za roditelje

Zavirite u trenutačno najtraženije naslove iz područja kvalitetnog roditeljstva

Postoje bestseleri o kojima se svuda priča. Isto tako, ima onih drugih koji se čitaju i preporučuju samo među određenim skupinama ljudi. Te skupine odnose se na razdoblje života koje većina nas proživi – roditeljstvo. Dakle, pogledate li oko sebe, vidjet ćete mnogo roditelja, a možda ste i sami jedan od njih. Što čitati kad vam se rodi mališan? Kako se najbolje brinuti za bebu, koja će odrasti u dijete? Knjiga ima mnogo, a ovo su neki od trenutačno najtraženijih naslova iz područja kvalitetnog roditeljstva.

Racionalan roditelj – Emily Oster

Nov pristup donošenju roditeljskih odluka: riješite se krivnje i osuda koristeći podatke kako biste zaključili što je najbolje za vašu obitelj. Mnogo je odluka koje kao roditelji morate donijeti, a liječnici, članovi obitelji, prijatelji i stranci s interneta zasut će vas savjetima. Kako najbolje postupiti u brojnim izazovnim situacijama ranog roditeljstva? Naoružana podacima, Emily Oster razbija mitove i nudi konkretne načine razmišljanja o mogućnostima u svjetlu činjenica.

„Racionalan roditelj“ vodič je za sve roditelje koji žele misliti svojom glavom. Pomoći će vam donijeti bolje odluke s mnogo manje stresa – i sačuvati vaš razum u godinama prije polaska u školu. Autorica se trudi omogućiti roditeljima odagnati zbunjenost, unijeti više samopouzdanja u odlučivanje te manje osuđivati druge roditelje koji su donijeli drukčije odluke. Pročitate li ovu knjigu, to će vam se učiniti ostvarivim. Pregledom istraživanja takve odluke više neće biti dramatične, pa ćete se na kraju upitati zašto vam se sve to činilo toliko teškim. Hoću knjigu, 129 kn

Dječji mozak objašnjen roditeljima – dr. Alvaro Bilbao

“Dječji mozak objašnjen roditeljima” bestseler je koji roditeljima predstavlja potrebne alate i objašnjenja za bolje razumijevanje i poticanje razvoja dječjeg mozga. U prvih šest godina života stvori se do 75 % živčanih veza, uspostavlja se emocionalna stabilnost te osjećaj povjerenja prema bliskim osobama što postavlja temelje funkcioniranja osobe za čitav život. Upravo je zato potrebno razumjeti dječji mozak i poticati njegov razvoj od najranije dobi.

Alvaro Bilbao ističe (suprotno uvriježenom mišljenju) da dijete nije potrebno konstantno izlagati složenim programima i pretjeranoj stimulaciji, potrebno je samo provoditi dovoljno vremena uz dijete. Kako na kvalitetan i efektivan način provoditi vrijeme s djetetom, kako potaknuti razvoj jezika, pamćenja, kreativnosti, kako postaviti granice bez drame, koje su alternative kaznama i druge korisne savjete pronađite u knjizi “Dječji mozak objašnjen roditeljima”. Hoću knjigu, 99 kn

Pet jezika ljubavi djece – Gary Chapmann i Ross Campbell

Vi, naravno, volite svoje dijete. Ali kako možete biti sigurni da dijete to zna? Autori Gary Chapman i Ross Campbell pomoći će vam da naučite izraziti ljubav djetetu na način na koji će je ono moći prepoznati i razumjeti. U ovoj revolucionarnoj knjizi dobit ćete jasne i precizne upute kako otkriti djetetov primarni (osnovni) jezik ljubavi, kako pomoći djetetu da što bolje i kvalitetnije usvaja nova znanja, kako učinkovito disciplinirati i poučavati dijete te kako u djetetu izgraditi uvjerenje da je bezuvjetno voljeno – uvjerenje koje je temelj za samopouzdanje i životni uspjeh.

Pet jezika ljubavi djece donosi i mnoštvo praktičnih savjeta i prijedloga o tome kako što učinkovitije govoriti jezikom koji dijete uistinu razumije i tako mu pomoći da izraste u samopouzdanu, uspješnu i ostvarenu osobu. Hoću knjigu, 98 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

INTERVJU S KRISTINOM IVANUŠ

Knjige koje pršte bojama

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići