Ovoga ljeta odlučila sam isprobati sve moguće načine izrade sladoleda, a započela sam ovim jednostavnim i provjerenim. Recept sam tražila kod bake, pa sam ga ipak malo prilagodila, odnosno smanjila količinu šećera i umjesto svježeg mlijeka koristila kondenzirano koje mi je puno draže u sladoledu, a i pomaže da se ne stvaraju neželjeni kristalići leda u zamrzivaču. Svakako isprobajte!
Priprema:
1. Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom.
2. U loncu pomiješajte kondenzirano mlijeko, slatko vrhnje i vaniliju pa kuhajte na laganoj vatri do vrenja i odmah dodajte žumanjcima te dobro izmiksajte.
3. Pustite smjesu da se potpuno ohladi.
4. Za to vrijeme svježe maline izradite štapnim mikserom.
5. Smjesu ulijte u kalup za sladoled i dodajte maline.
6. Po želji, po vrhu pospite dehidrirane maline i ostavite u zamrzivaču preko noći.
Jaja S-BUDGET, 6 kom, 8,99 kn; maline Vrtovi Hrvatske, 125 g, 13,99 kn; vrhnje za šlag Dukat, 500 ml, 25,49 kn; šećer Viro, 1 kg, 6,89 kn; kondenzirano mlijeko Nestlé, 397 g, 24,99 kn; mahuna vanilije, 32,99 kn; aroma vanilije Natur*pur, 29 kn, sve SPAR
Foto: Bruna Vuček