Svake godine jedva dočekam toplije vrijeme, najviše zbog svih sezonskih namirnica koje nam ovo doba godine donosi. Jagode, borovnice i maline su mi definitivno favoriti sezone, pa vam danas donosim jedan brz i jednostavan recept za košarice od lisnatog tijesta s cheesecake kremom i voćem. Nadam se da ćete ga isprobati i uživati u njima kao i ja!
Priprema:
Lisnato tijesto razrežite na 12 kvadrata pa svaki utisnite u kalup za muffine. Pjenjačom sjedinite ricotta sir, šećere i jaje. Kremom napunite košarice od tijesta do pola pa po vrhu naslažite voće i pospite ga krokantom. Pecite košarice na 180 °C 20-ak minuta. Pustite da se malo ohlade prije vađenja iz kalupa. Ako želite, pospite ih šećerom u prahu.
Savjeti:
Umjesto ricotta sira možete koristiti i svježi sir, grčki jogurt ili kiselo vrhnje. Slobodno dodajte sok i koricu limuna za dodatnu aromu. Umjesto krokantom košarice možete posuti i listićima badema.
Jaja S-BUDGET, 6 kom, 1,99 € (14,99 kn); vanilin šećer S-BUDGET, 0,29 € (2,18 kn); lisnato tijesto S-BUDGET, 1,99 € (14,99 kn); šećer S-BUDGET, 1,25 € (9,41 kn); ricotta sir S-BUDGET, 2,85 € (21,47 kn); jagode Vrtovi Hrvatske, 2,15 € (16,19 kn), sve SPAR
Foto: Bruna Vučak