Brzi tiramisu s jagodama u čaši

Kremasto osvježenje po receptu Brune Vučak

Ne znam ima li većeg klasika od tiramisua, a ja upravo klasike najviše i volim! Osim tradicionalne izrade s kavom, obožavam i ovu verziju s jagodama kada su u sezoni. Priprema je veoma brza i jednostavna, a najteži dio zapravo je čekanje dok se hladi. Nadam se da ćete uživati!

Priprema:

Operite i očistite sve jagode pa 250 g narežite na manje komade, dodajte im tri žlice šećera, vanilin šećer i sok limuna. Prokuhajte sve na srednje jakoj vatri dok jagode ne omekšaju pa ih štapnim mikserom usitnite u sirup. Ostavite da se ohladi. Mascarpone, grčki jogurt i šećer u prahu sjedinite pjenjačom. Preostalih 100 g jagoda narežite na tanke ploške. Piškote razlomite na manje komade i potopite u sirup od jagoda pa slažite u čaše red piškota, red kreme od mascarponea, red jagoda pa ponovite postupak. Na kraju pospite kakao prahom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Vanilin šećer S-BUDGET, 0,32 € (2,41 kn); grčki jogurt SPAR, 1 kg, 2,49 € (18,76 kn); piškote DESPAR, 400 g, 3,21 € (24,18 kn); mascarpone DESPAR, 2,35 € (17,70 kn), sve SPAR

Foto: Bruna Vučak

INSPIRIRAJTE SE

Proljetno čišćenje ormara

Brza torta od sira i šumskog voća