Brzi tiramisu s jagodama u čaši

Kremasto osvježenje po receptu Brune Vučak

Ne znam ima li većeg klasika od tiramisua, a ja upravo klasike najviše i volim! Osim tradicionalne izrade s kavom, obožavam i ovu verziju s jagodama kada su u sezoni. Priprema je veoma brza i jednostavna, a najteži dio zapravo je čekanje dok se hladi. Nadam se da ćete uživati!

Priprema:

Operite i očistite sve jagode pa 250 g narežite na manje komade, dodajte im tri žlice šećera, vanilin šećer i sok limuna. Prokuhajte sve na srednje jakoj vatri dok jagode ne omekšaju pa ih štapnim mikserom usitnite u sirup. Ostavite da se ohladi. Mascarpone, grčki jogurt i šećer u prahu sjedinite pjenjačom. Preostalih 100 g jagoda narežite na tanke ploške. Piškote razlomite na manje komade i potopite u sirup od jagoda pa slažite u čaše red piškota, red kreme od mascarponea, red jagoda pa ponovite postupak. Na kraju pospite kakao prahom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Vanilin šećer S-BUDGET, 0,32 € (2,41 kn); grčki jogurt SPAR, 1 kg, 2,49 € (18,76 kn); piškote DESPAR, 400 g, 3,21 € (24,18 kn); mascarpone DESPAR, 2,35 € (17,70 kn), sve SPAR

Foto: Bruna Vučak

INSPIRIRAJTE SE

Proljetno čišćenje ormara

Brza torta od sira i šumskog voća

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići