5 savjeta za drugačiju godinu

Svaki od njih zahtijeva minutu vremena, a čini veliku razliku

Hej ljudi, danas vam donosim pet vrlo jednostavnih savjeta koji vaš dan, tjedan, a na kraju i godinu mogu zaista učiniti mnogo drugačijima, ali samo ako ih redovito budete prakticirali. Svi savjeti su vrlo jednostavni i zahtijevaju doslovce minuticu vašeg vremena u danu. Pa krenimo!

1. Složite krevet

Ovo je super simple & easy, ide čak i ispod minute ja mislim, a zaista čini razliku. Ljudi su vizualna bića i složen i uredan krevet vašem će danu u startu dati drugačiju notu. To će biti mala pobjeda nad obavezama, čim otvorite oči. Plus, mozak djevice u meni jednostavno vrišti da nadodam, ako stane još u tu minutu, da pokupite i čarapice ako ste ih bacili na pod noć prije. Znam da vas ima, nije nikakav bed, ali molim vas, skupite ih i odložite tamo gdje im je mjesto. Haha!

2. Ispravite leđa

OK, vidim te, sad si se uspravila/uspravio, zadrži tu misao i posturu. Vjerujem da možda neki od vas imaju traume iz djetinjstva kad su vas roditelji stalno napominjali – ispravi leđa, lijepo hodaj, ne zabacuj noge, itd. Ali evo, ovo je stvarno jako bitno, zdrava leđa su neprocjenjivo blago, znam, jer to blago nije u mojim rukama, ali radim na tome. Ovo je pravilo jedne sekunde, samo ga se treba sjetiti.

3. Zeleno, zeleno, zeleno

Bilo da se radi o fritaji, tostu ili leći s povrćem, uvijek nastojite ubaciti komadić zelenog povrća. Ovo je mali game changer koji čini razliku i osigurava određenu dozu vitamina u vašem danu, a i miluje vam crijevnu floru. Sretna crijeva, sretan mozak! Jedna stvar koju sam tek nedavno usvojila je da s naglim rezovima često bivamo nesretni, zato je moja nova navika ubacivanje zdravijih varijanti te sam s tim prirodno i odbacila hranu koja mi više ne služi.

4. Eterična ulja za bolje raspoloženje

Minutni ritual koji obožavam. Veliki sam fan eteričnih ulja i to nije nikakva tajna. Ulja su uz vježbe disanja moj forte, mogu me prebaciti s levela raspoloženja -3 na 103. Kad se probudite nakapajte nekoliko kapi limuna i peperminta u difuzor, a kad ste pod stresom utrljajte lavandu u dlanove i udahnite nekoliko puta. Svako ulje ima svoj arhetip i nedavno sam pročitala odličnu knjigu na tu temu, pa ako ste zainteresirani pronađite naslov “Arhetipovi esencijalnih ulja” Zrinke Jezdić.

5. Dišite!

… ali svjesno, jednu minutu za početak! U nekom trenutku smo podcijenili disanje i sve njegove benefite. Dišemo plitko, jedva i to jer disati se mora. Ako niste sigurni dišete li ispravno, obratite se učiteljima disanja, svojim trenerima ili osobama koje vas masiraju ako ih imate. U zadnje vrijeme jako puno učim na tu temu i primjećujem da se čuda događaju ako odlučite odvojiti vrijeme i prakticirati vježbe disanja. Što sporije dišete, više ćete se opustiti. Jedna minuta svjesnog disanja pred spavanje također učini razliku.

I došli smo do kraja! Ovo je bilo vrlo kratko i jasno, ali većina nas opet neće prakticirati gore navedeno, a radi se samo o minutici vremena. Znam, robovi smo navika, ali također smo i vrckava, živa i znatiželjna bića koja mogu i zaslužuju više! Minuticu, po minuticu… vjerujte mi.

Kako disati, bio&bio, 129 kn
Posteljina, Family – Intertekstil Stanić, 219,95 kn
Eterično ulje limuna Primavera, bio&bio, 45,90 kn

Foto: Dajana Civadelić i press

INSPIRIRAJTE SE

Kombinacije koje će obilježiti godinu

Hit-serije snimljene po knjigama

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići