Hit-serije snimljene po knjigama

Iako se većina slaže da će ekranizacija teško nadmašiti knjigu, ove serije snimane po njima došle su vrlo blizu

Nije novost da knjige možete gledati na filmu i slušati u audioverziji, ali fenomen televizijskih serija snimljenih prema književnom predlošku relativno je recentan. Pandemijski način života umnogome je doprinio konzumaciji vizualnog sadržaja te Netflix iz sezone u sezonu objavljuje nova rušenja rekorda gledanosti. Roman kao predložak nerijetko je pun pogodak pa tako iza najgledanijih serija stoji upravo knjiga.

Ne vjeruj svojim očima – Sarah Pinborough

Nevjerojatno originalan triler vrsne majstorice fantastičnog obrata. Roman je to o ljubavnom trokutu koji svakom novom stranicom postaje sve jeziviji, a kraj će vas zaprepastiti koliko god bili vješti u otkrivanju tragova.

Neki smatraju da je autorica „malo varala“, ali mi mislimo da je genijalno postupila. Adaptacija za male ekrane (koji su s vremenom postali vrlo veliki) upravo je izašla na Netflixu, a radi se o mini-seriji za koju vjerujemo da neće biti novih sezona. No tko zna u današnje vrijeme? Tisak media, 99 kn

Bridgerton – Julia Quinn

Nova Netflixova perjanica koja, kako sami kažu, ruši sve rekorde gledanosti. Snimljena je po serijalu romana Julije Quinn i nudi nam zanimljiv obrat i nekonvencionalni pristup u prikazivanju kostimiranih sapunica.

Ako ste ženskoga roda i imalo pratite TV-trendove, vjerojatno ste je gledali. Izdavač je upravo objavio novo izdanje knjiga. Hoću knjigu, 239,90 kn (komplet od tri knjige)

Strike – Robert Galbraith

K. Rowling, popularna autorica Harryja Pottera, za svoje kriminalističko ime odlučila je koristiti muški pseudonim Robert Galbraith. Serijal o detektivu Cormoranu Strikeu moderni je noir krimić s usamljenim istražiteljem kojega zanima samo pravda. U redu, nije toliko usamljen jer mu pomaže družica koja kao da čita svaku njegovu misao.

Nova knjiga, naslovljena Nemirna krv, upravo je objavljena na hrvatskom, a TV-serija izvrsno nadopunjuje iskustvo čitanja – koje je već po sebi vrlo bogato. Preporuka za sve ljubitelje odličnih krimića. Hoću knjigu, 179,90 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Izvrsne priče

Dobrih knjiga nikad dosta

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići