Beauty školica: Čišćenje lica

Najvažniji korak beauty rutine

Čišćenje lica uglavnom ne doživljavamo dovoljno ozbiljno i odrađujemo ga gotovo automatski, bez promišljanja. Nekima je to brzi ritual prije pranja zuba, a drugi, pak, lice umivaju pod tušem, što je, iako praktično, izrazito loše po kožu lica. Naime, žene su, možda samo stereotipno, poznate po tuširanju gotovo kipućom vodom, a to ne samo da nije dobro za kožu tijela nego poprilično oštećuje i isušuje kožu lica koja je osjetljivija od ostatka tijela. Osim nepravilnog umivanja i pranja lica, nerijetko u žurbi umjesto nekoliko umivalica i čistača, na blazinicu nanesemo micelarnu vodu te preletimo preko lica i u kratkom roku završavamo priču.

No, čišćenje lica bismo trebali shvaćati kao ključni korak skin care rutine te mu pridavati najveću pažnju i nipošto ga ne izostavljati, čak i u danima kada na lice nismo nanosili make-up. Umivalice i čistači svakako bi se trebali nalaziti na vašim kozmetičkim policama i biti u svakodnevnoj upotrebi. Da, čak i ako koristite micelarnu vodu. Naime, uloga ove magične tekućine jest uklanjanje nečistoća s lica, ali to ne uključuje čišćenje pora. Za taj dio su i dalje najzaslužniji mlaka voda i proizvod za umivanje po vašem izboru.

L’Occitane, 20,78 € (156,57 kn)

Biobaza, dm, 4,63 € (34,88 kn)

Čišćenje i umivanje lica mora biti prvi korak vaše večernje, ali i jutarnje rutine. Premda se tijekom noći na licu ne nalaze nikakvi proizvodi koji je mogu onečistiti, to ne znači da je samo umivanje vodom dovoljna priprema za daljnje korake njege i nanošenje šminke. Koža sama po sebi proizvodi ulja, odnosno sebum, koji u kombinaciji s teškim proizvodima poput krema, seruma i, logično, šminke može itekako začepiti pore i uzrokovati pojavu bubuljica. Stoga, svako jutro započnite umivanjem blagim čistačem.

Bobbi Brown, Douglas, 61,72 € (465,03 kn)

Kiehl’s, 16 € (120,55 kn)

U večernju je rutinu ipak treba uključiti još i korištenje uljnog čistača, i to neovisno o tome jeste li tijekom dana nanosili make-up. Uljni čistači, osobito oni namijenjeni uklanjanju šminke, nanose se na suho lice i utrljavaju na kožu dokle god ne rastope i zadnji trag pudera, maskare i ostalih proizvoda koje ste ujutro nanijeli. Tek nakon što isperete uljni čistač, na red dolazi ona blaža varijanta gela koja će ukloniti i najmanji trag šminke, sebuma i uljnog čistača. I nemojte pomisliti, čak i ako imate masnu kožu, da vam uljni čistač nije potreban. Štoviše, vama će biti od posebne koristi jer ulje poput magneta privlači prirodna ulja na koži i tako dugoročnim korištenjem smanjuje proizvodnju prirodnog ulja.

Dermalogica, Derma Care 47,51 , € (357,96 kn)

Yves Rocher, 10,59 € (79,79 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

3 hit outfita nadahnutih Hailey Bieber

Beauty školica: Zimska njega kose

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići