Beauty školica: Hidracija

Najvažniji korak skincare rutine

Sjajna i zategnuta koža najočitiji je znak truda i njege koju joj posvećujete. Međutim, u rutini možete imati čitavu plejadu proizvoda koji ju njeguju i hrane, a da se na vašem licu ne očitava taj toliko željen sjaj. Glavni razlog za to je nedostatak vlage u dubljim slojevima kože. Stoga, ako u vašoj rutini nedostaje dobar ovlaživač, odnosno proizvod za hidraciju, gotovo sav trud bit će nevidljiv. I da, to se odnosi na baš svaki tip kože, dob i spol.

Hidratantni proizvodi dolaze u razni oblicima i na bazi različitih sastojaka o kojima će ovisiti njihova uloga u hidraciji kože. Od seruma preko krema sve do balzama i ulja, a odabir idealnog ovisit će o tipu i stanju vaše kože, ali i preferencijama. Ipak, najčešći sastojak na tržištu svakako je hijaluronska kiselina koju će većina proizvođača jasno istaknuti na pakiranju. Razlog tome je popularizacija ovog sastojka koji je kod brojnih postao gotovo pa sinonimom za hidraciju kože. Ovaj moćan saveznik odličan je za svakodnevnu primjenu i vrlo dobar ovlaživač, osobito ako imate suhu kožu. Njegova je uloga izvlačenje vode iz dubokih slojeva kože na površinu ili, ako prije nanošenja ovlažite lice vodom, njezina apsorpcija u prve slojeve kože.

Kiehl’s, 434 kn (57,60 €)

Missha, dm, 14,90 kn (1,98 €)

Međutim, nije hijaluronska kiselina jedini sastojak koji će osigurati hidraciju kože. Iako će ovaj sastojak biti pogodan za svaki tip kože i svakom će licu dati vlagu koja mu je potrebna, u nekim slučajevima njegova moć jednostavno neće biti dostatna. Muči li vas jako suha koža, vlagu koju ste nanijeli kremom ili serumom s ovim sastojkom morate zaključati nekim od težih sastojaka. Najčešće će to biti krema ili balzam na bazi vazelina ili ulja koji će osigurati da hidratantni proizvod „ostane na licu“.

Shiseido, Müller, 477,90 kn (63,43 €)

Avène, Farmacia, 361,26 kn (34,68 €)

Većina osoba s masnom i mješovitom kožom često izbjegava hidratantne proizvode neznajući da time čine veliku grešku. Masna koža, iako se to često neće vidjeti golim okom, itekako može biti suha i dehidrirana. No, u ovom će se slučaju taj nedostatak vlage najčešće očitovati dodatnim slojem prirodnih ulja koje će proizvoditi kako bi nadomjestila nedostatak. Taj proces često potiče osobe s masnom kožom na dodatno isušivanje umivalicama i maskama te ih tako baca u začarani krug. Muči li vas isti problem, isprobajte lagani hidratantni proizvod koji će se brzo upiti u kožu. I naravno, ne zaboravite kroz dan unositi dovoljnu količinu vode koja će biti zadužena za unutarnju hidraciju i tako osigurati najbolji rezultat i toliko željeno sjajno lice.

La Roche-Posay, Mandis Pharm, 215,91 kn (28,66 €)

L’Occitane, 273,10 kn (36,25 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Stylish šalica užitka

Umjesto jakne isfurajte – prsluk

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići