Beauty školica: Hidratantne kreme

Baš svaka koža, neovisno o tipu, treba dobru hidrataciju u završnom koraku njege

U nekom je trenutku počeo kružiti urbani mit da je samo suhoj koži potrebna hidratantna krema. Daleko je to od istine zato što je baš svakoj koži, neovisno o tome je li suha, masna ili mješovita i normalna, potrebna hidratantna krema kao posljednji korak u dobro osmišljenoj skincare rutini. Jasno, o tipu kože ovise njene potrebe, pa će se, samim time, razlikovati i preparati koji će joj najbolje odgovarati, no ni u kojem slučaju ovaj korak ne bismo smjeli preskakati. Dapače, poželjno je hidratantnu kremu koristiti i u dnevnoj i u večernjoj rutini njege, međutim za brojne će to značiti potrebu za dva različita proizvoda. Jutarnja rutina, naime, trebala bi biti nešto lakša negoli večernja jer je koži potrebno ostaviti prostora za „disanje“, odnosno nije dobro zagušiti je teškim formulama koje će, u kombinaciji sa znojem, učiniti više štete nego koristi. Stoga masne i teške kreme ostavljajte za večernju njegu, kao posljednji korak rutine, jer će koža tijekom noći od njih imati najviše koristi u obliku dubinske hidratacije i njege.

Već smo više puta pisali o hijaluronskoj kiselini kao jednoj od ključnih sastavnica dobre formule za hidrataciju, ali ima jedan sastojak koji je još bitniji. Posebice se to odnosi na formule za dnevnu njegu koje moraju biti što lakše i prozračnije. Naravno, riječ je o dobroj, staroj vodi jer bez nje nema ni dobre hidratacije, i to, za početak, one unutarnje koja je jednako bitna kao i vanjska koju dobivamo nanošenjem seruma i krema. Već i ptice na grani znaju koliko je voda bitna za pravilno funkcioniranje organizma na staničnoj razini, a njezin se nedostatak najviše odražava upravo na koži, a osobito na koži lica. Ovaj naizgled mali dio tijela prvi je na udaru i kad je riječ o vanjskom utjecaju, a uz to je dio tijela s najmanjom količinom masnog tkiva, pa se znakovi dehidracije prvo tu pojavljuju, i to najčešće u obliku preuranjenog starenja kože. Stoga, želite li što duže zadržati mladolik izgled kože lica, u svakodnevnoj rutini njege kože nipošto ne biste smjeli preskakati ovaj korak.

Emulzija za njegu lica The Ordinary, Douglas, 24,59 € (185,27 kn)

Zaštitna hidratantna krema za cijelo tijelo CeraVe, dm, 19 € (143,16 kn)

 

Međutim, kad želimo zadržati mladolikost kože lica, prvenstveno mislimo na izgled kože, njezin sjaj i punoću, bez one beživotnosti koja uglavnom prati staničnu dehidraciju. To je ono što ćete postići redovitim nanošenjem hidratantnog preparata. No ovi preparati neće nužno utjecati na izostanak bora, oni mogu samo pomoći da se ova neminovna promjena na koži dogodi što kasnije. Ipak, želite li ciljati i na taj problem, tržište beauty proizvoda donijelo je rješenje u obliku krema koje istovremeno ciljaju na oboje, pa tako u sebi sadrže vodu i druge hidratacijske sastojke, ali i one koji ciljaju na odgađanje pojave prvih bora i smanjenje već prisutnih sitnijih bora. Ova će kombinacija u jednom preparatu još intenzivnije djelovati i na vraćanje elastičnosti kože te i na taj način maksimalno odgoditi stvaranje novih bora. No, vrlo je važno da primjenu ovakvih preparata započnete već u dvadesetima kako biste, dok je vaša koža još mlada i svježa, osigurali dobar zalog za budućnost.

Hyaluron Filler dnevna krema za suhu kožu Eucerin, Mandis Pharm, 35,84 € (270,04 kn)

Super Multi-Corrective krema protiv znakova starenja kože, Kiehl’s, 83 € (625,36 kn)

 

Osim za ovaj problem, beauty industrija pobrinula se i da u ponudi snažnih hidratizatora pronađete i preparate s ciljanim djelovanjem koji su formulirani za točno određene dijelove lica i tako sav fokus usmjerite u rješavanje specifičnog problema. Jedan od takvih proizvoda je hidratantna krema za područje oko očiju koje je posebno osjetljivo na gubitak vlažnosti. Naime, koža je na ovom dijelu lica najtanja i kod većine se ljudi upravo u kutovima očiju pojave prve bore uzrokovane facijalnim ekspresijama i nedostatkom vode. Zato je za područje oko očiju veoma važno koristiti kremu bogate formule i masnije teksture. No, pripadate li skupini onih koji ne vole na lice slojevito slagati nekoliko proizvoda za različite potrebe, rješenje ćete pronaći u obliku toniranih hidratantnih krema koje su odlična alternativa puderima i kremama jer oboje kombiniraju u jednom moćnom preparatu. Naravno, od toniranih krema nećete dobiti istu pokrivnu moć koju ima tipičan puder, ali ćete zato dobiti jednostavniju skincare i beauty rutinu koja će vam ujutro uštedjeti barem 10 dragocjenih minuta.

Hidratantna krema za područje oko očiju Dr. Hauschka, bio&bio, 29,19 € (219,93 kn)

Hidratantna tonirana krema Aqua Beelicious, Apivita, 29,90 € (225,28 kn)

Foto: Kiehl’s, The Ordinary, Dr. Hauchska, Eucerin, press

 

Njegujte preplanulu put

TOP 5 SUHIH ULJA

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići