Beauty školica: Kreme za ruke

Ključan korak zimskog skincarea

Ma koliko voljeli zimu, ovo godišnje doba nije veliki prijatelj naše kože, a na najvećem udaru hladnoće su oni dijelovi tijela koje ne pokrivamo odjećom. Lice i ruke najviše pate zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. I dok o licu uglavnom vodimo računa i njegujemo ga raznim kozmetičkim preparatima, što ciljano djeluju na različite probleme koji nas muče, ruke često zanemarujemo. No, treba imati na umu da su ruke, jednako kao i lice, jedan od prvih pokazatelja nebrige o koži, ali i starenja. Zato u svoju rutinu uvedite njegu kože ruku tijekom cijelog dana.

Hladan vanjski zrak te topao i suh u zatvorenim prostorima iznimno utječu na stanje kože ruku. Pritom gotovo i ne razmišljamo o utjecaju koji razni sapuni i deterdženti imaju na našu kožu. Faktora koji isušuju i oštećuju kožu ruku je mnogo, a naše mjere zaštite često su neznatne, stoga brojni muku muče s ispucanom kožom koja ne zacjeljuje sve do prvih proljetnih dana. Osnovni način obrane od utjecaja zimske hladnoće definitivno su rukavice, no ni one nisu svemoguće. Tu na scenu stupaju razne kreme kojima ćete hraniti kožu ruku te im tako vratiti svježinu i nježnost.

Sapunoteka, dm, 44,90 kn (5,96 €)

La Roche-Posay, Mandis Pharm, 65,98 kn (8,76 €)

U jeku pandemije koronavirusa na sve smo strane slušali o važnosti redovitog i temeljitog pranja ruku. Voda i tekući sapun bile su riječi koje smo na dnevnoj bazi čuli i po nekoliko puta. Međutim, malo tko je spominjao da ruke treba prati mlakom vodom i blagim sapunima bez previše agresivnih sastojaka. Još manje se spominjalo koliko je važno nakon pranja ruke hidrirati kremom. Tijekom dana, kad su nam ruke zauzete, najbolja će opcija biti hidratantne kreme na bazi vode jer će ih koža odmah upiti te neće ostaviti onaj mastan trag zbog kojeg često izbjegavamo mazanje ruku.

Ahava, Müller, 144,90 kn (19,23 €)

Nuxe, Farmacia, 174,87 kn (23,21 €)

Pravu čaroliju njege ruku ostavite za noć. Tada se za pomoć okrenite bogatim kremama na bazi masnoća. Shea ili karite maslac, bogata ulja poput argana, ali i dobri stari vazelin bit će vaši saveznici za noćnu rutinu koja će dubinski nahraniti kožu te je pripremiti za novi dan koji će provesti na udaru. Jasno nam je da i u ovo doba dana izbjegavate masne kreme kako ne biste zaprljali posteljinu i pidžamu. Ipak, i za to postoji rješenje. Lagane platnene rukavice koje vas neće žuljati i remetiti vam san savršena su barijera između bogate kreme i spavaće garniture. Osim toga, pospješit će i bolje upijanje te poslužiti kao svojevrsna maska za ruke.

L’Occitane, 216,80 kn (28,77 €)

Douglas, 29,90 kn (3,97 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Odbrojavamo do blagdana

College komadi su hit

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići