Beauty školica: Maske za lice

Koliko su zaista bitne u skincare rutini?

Maske za lice jedan su od zanimljivijih dijelova dobre skincare rutine. Njihovi brojni oblici čine ih jednim od najprivlačnijih beauty proizvoda na tržištu koji su, osim što čine dobro našoj koži, estetski privlačni. Bez obzira na to govorimo li o sheet maskama, onima od gline ili pak, dosta agresivnijim, peel of varijantama, svaka od njih zanimljiv je doživljaj. Osim toga, daju nam 10 do 20 minuta vremena samo za nas. No koliko su one zaista učinkovite i važne u dobro isplaniranoj skincare rutini?

Najvažnije je da znate da će svaka od maski, bez obzira na funkciju i sastojke, biti izvrsno brzo rješenje za blaže tegobe. No jednako kako brzo djeluje, tako i njezino djelovanje brzo prestaje te se vaša njega kože ne bi trebala oslanjati isključivo na njihovo korištenje. Naime, brojne među njima, upravo zbog koncentracije sastojaka, nisu pogodne za svakodnevno korištenje. A dva nanošenja tjedno neće biti dovoljna za dugoročne rezultate. Stoga maske držite kao nadopunu svakodnevnoj njezi koja će vas spašavati u trenucima kad želite dodatan učinak određenog sastojka. Njihova moć nije samo u sastojcima i njihovoj koncentraciji nego i u samom načinu upotrebe. Baš zato jer svaku od njih, bez obzira na oblik, na licu držimo barem 10 minuta, dozvoljavamo sastojcima da u većoj količini prodru u dublje slojeve kože. Na taj način osiguravamo da će svaka od maski učiniti najviše što može. Ipak, to ne znači da ćete duljim držanjem postići bolji efekt, dapače, kod određenih sastojaka poput kiselina, držanje dulje od propisanog na ambalaži imat će suprotan učinak. Stoga uvijek obratite pozornost na upute i načine korištenja.

Uriage, Farmacia, 128,52 kn (17,06 €)

L’Occitane, 182 kn (24,16 €)

Hada Labo, dm, 25,90 kn (3,44 €)

Na tržištu su dostupne razne maske i svaka od njih namijenjena je određenoj tegobi. Ipak, bez obzira na to što će na pakiranju biti jasno navedeno čemu služi, važno je znati na koje je sastojke potrebno obratiti pozornost, ovisno o problemu koji želite riješiti. Ukoliko vas muči masna koža sklona aknama, pobrinite se da maska koju namjeravate koristiti sadrži salicilnu kiselinu koja će s površine ukloniti odumrle stanice kože i ostale nečistoće koje zagušuju pore. U isto vrijeme, za uklanjanje masnoće, odnosno prirodnog ulja, odličan će odabir biti i maska na bazi gline koja će upiti sav višak. Muče li vas tamnije mrlje, svakako posegnite za maskom na bazi vitamina C, a za suho lice nema boljeg saveznika od hijaluronske kiseline. Pogotovo ako ciljate na trenutnu hidraciju kože za koju će odlično poslužiti sheet maske. Želite li pak masku koja će očistiti lice, odaberite opciju pilinga kiselinama poput alfa hidroksi kiselina ili laktične kiseline. Muče li vas prvi znakovi starenja, uz vitamin C koji potiče proizvodnju kolagena, maska koja sadrži vitamin E bit će odličan odabir. A za područje oko očiju, konkretno podočnjake, jedan od najboljih saveznika za razbuđivanje bit će kofein.

Yves Rocher, 75 kn (9,95 €)

Clinique, Müller, 239,90 kn (31,84 €)

Maria Galland, Mandis Pharm, 701,25 kn (93,07 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Ovaj model hlača već je hit jeseni

Počele su pripreme za školu

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići