Beauty školica: Zaštita kose od sunca

Jednako kao i koža, i kosa treba poseban tretman

Prije izlaganja suncu potrebno je obilno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom na lice i tijelo. Svi smo već usavršili ovo pravilo, a čak i ako nismo, za njega jako dobro znamo. No što je s kosom? Jeste li ikada pomislili da, jednako kao što šteti koži, sunce oštećuje i vlasi, ali i tjeme? Ako i jeste, jeste li nastavili istraživanje i proučavanje kako se zaštititi? Iako je vjerojatno da vas je, kao i većinu, ta ideja s prvim hladnijim danima napustila, sve se češće govori o dodatnoj njezi kose za vrijeme izlaganja suncu.

Naime, sigurno već znate da more, odnosno morska sol, isušuje kosu. Vjerojatno odmah po povratku s godišnjeg odmora zovete frizere sa željom da vam čim prije ošišaju ispucane vrhove. No jeste li znali da isti učinak imaju i sunčeve zrake? Čak i kad niste na plaži, ljeti je nemoguće izbjeći izlaganje UV zrakama, bez obzira na to koliko se suzdržavali izlazaka u vrijeme najjačeg zračenja. Stoga je važno da i svojoj kosi podarite istu njegu i brigu kao što to činite za svoju kožu. Posebice zato jer je ona prva na udaru sunčevih zraka ako ne nosite neki oblik pokrivala za glavu. Pa tako, jednako kao i koža na licu i tijelu, opekline od sunca možete zadobiti i na tjemenu, a posljedice nezaštićenog izlaganja tjemena mogu biti jednako opasne kao da ste izašli na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom.

L’Erbolario, Mandis Pharm, 134,90 kn

Phyto, Farmacia, 165 kn

Srećom, na tržištu se svakog dana pojavljuje sve više opcija proizvoda koji će kosu obraniti od UV zraka. Bilo u formi ulja, krema ili sprejeva, ovi će proizvodi fizički blokirati UV zrake od prodiranja u dublje strukture te ju na takav način štititi od isušivanja. Osim toga, većina ih dolazi i s njegujućim sastojcima, koji će uz zaštitu, biti i odličan način rehidracije i površinske obnove kose. Tako redovitim nanošenjem, osim što ćete zaštititi kosu, odgađate odlazak kod frizera barem na neko vrijeme. Ipak, vodite računa kako ovi proizvodi ne mogu popraviti već nanesenu štetu i da su tu kako bi prevenirali nastanak nove.

Apivita, Müller, 168,75 kn

Olival, dm, 64,90 kn

U ljetnim mjesecima, a i u ostatku godine, obratite pozornost i na sastav proizvoda koje koristite u njezi kose i podarite joj dodatnu pažnju pravim odabirom proizvoda. Antioksidansi su vrlo važan sastojak u borbi protiv slobodnih radikala uzrokovanih UV zračenjem. Njihovim dugoročnim korištenjem umanjit ćete mogućost razvijanja opasnijih posljedica neodgovornog izlaganja suncu. A jednako važna su i biljna ulja čije će masne kiseline hraniti kosu i tako umanjiti isušivanje koje sunce za sobom ostavlja. Osim ovih proizvoda, koristiti možete i one za zaštitu od topline koje inače nanosite prije stilizacije kose pod visokim temperaturama. Jer jednako kako ju štite od sušila, glačala i uvijača, tako će joj pomoći u nošenju s vrućinom od sunca.

L’Occitane, 156,60 kn

Yves Rocher, 69 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Na sniženju su i ključni dodaci

3 trendi načina kako postići seksepilnu eleganciju

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići