Bez teretane do zategnute figure

Shapewear

Steznjaci i slični odjevni komadi s tim učinkom prisutni su stoljećima. Nekada davno bili su isključivo u formi čvrstih korzeta čijim se zatezanjem dobivala toliko željena figura u obliku pješčanog sata. Razvojem tehnologije i mode, u fokus su došle nove varijante čiji materijali, izrada i tehnika tkanja imaju isti efekt, ali djeluju mnogo manje invazivno na tijelo. Donedavno su se ovi odjevni komadi i njihovo nošenje tajili od javnosti s ciljem stvaranja iluzije, no vremena se mijenjaju, pa se tako i odjeća za oblikovanje tijela sada voli javno. Dapače, danas je sasvim normalno i opće prihvaćeno ove komade nositi kao zamjenu za topove i hlače. A za sve to možemo zahvaliti kome drugome doli Kim Kardashian koja je postala ključna trendseterica našeg doba.

Osnovna uloga odjevnih komada za oblikovanje tijela jest sužavanje figure kako se na uskoj odjeći ne bi ocrtavala baš svaka nepravilnost. Iako su „manesasvim normalne i baš svatko ih ima, postoje prigode u kojima želimo izgledati perfektno, pa posežemo za komadima koji nam pomažu u stvaranju iluzije savršenstva. Najčešći, u nedostatku bolje riječi, problem koji žene nastoje prikriti područje je trbuha i bokova. Moderni standardi ljepote nastoje nas uvjeriti da idealno žensko tijelo ima potpuno ravan trbuh i oble bokove na kojima nema tragova neravnina. I svaka čast svima koji su vježbanjem i prehranom ostvarili ovaj ideal, no za većinu je to ipak nedosanjani san. Stoga, za ovu iluziju u posebnim prigodama uskočite u stezne gaćice, bodije i haljine koje će se stopiti s vašim tijelom i bez vidljivih tragova postići magičan efekt. Naravno, u razumnim granicama.

Tezenis, 19,99 € (150,61 kn)

Lisca, 34,38 € (259,04 kn)

Yamamay, 59,95 € (451,69 kn)

I u našim krajevima odjeća za oblikovanje tijela, sve poznatija kao shapewear, više se ne skriva. Ne samo što je u posljednjih nekoliko godina postala sastavni dio naših outfita nego oko nje gradimo kombinacije, osobito sportske i one za večernje izlaske u kojima nastojimo izgledati perfektno. Razlog tomu je što ti komadi prianjaju uz tijelo i naglašavaju svaku oblinu pritom je čineći vizualno gotovo savršenom. Za potrebe casual lookova uskačemo u biciklističke hlačice i tajice koje sužavaju i podižu. Za dnevne kombinacije kao prvi odabir vrlo često stavljamo jednobojne bodije koje spajamo s hlačama i suknjama visoka struka te tako naglasak stavljamo na najuži dio tijela. U večernjim prigodama bodiji, također, imaju glavnu ulogu, no za razliku od jednostavnih dnevnih varijanti, ovdje biramo statement komade. Mrežasti detalji ili oni od tila u paru s dubokim dekolteom ili cut out detaljima pun su pogodak za wow efekt.

Stradivarius, 15,99 € (120,48 kn)

Pull&Bear, 9,99 € (75,27 kn)

Zara, 19,95 € (150,31 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Tajice mogu biti trendi

Rebraste haljine

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići