Kad zamiriše ljeto i sazriju sočne višnje, naša Domaćica priprema slatke delicije
Kad dođe sezona višanja, odmah se sjetim ovog kolača. Mak i višnje se doista vole u kolačima, a danas vam donosimo jednostavan kolač koji se samo zamuti pjenjačom, izlije u posudu i peče. U sezoni nekog drugog voća možete dodati i kupine, maline ili marelice, što god se vama slaže s makom. Kolač je doista sočan i mekan, idealan za sredinu tjedna ili za vikend uživanje na terasi pod suncem. U slast!
Sastojci: Mljeveni mak, 200 g, 23,99 kn; jaja S-BUDGET 10 kom, 7,99 kn; tekući jogurt S-BUDGET 1000 g, 8,49 kn; ulje S-BUDGET 1 l, 7,99 kn; prašak za pecivo Dolcela, 1,19 kn; glatko brašno S-BUDGET 1 kg, 4,49 kn; šećer Premijer 1 kg, 5,99 kn, sve SPAR
- Očistite višnje pa ih uvaljajte u malo brašna ili griza.
- Pećnicu zagrijte na 180 °C.
- Posudu za pečenje srednje veličine obložite papirom za pečenje.
- Sve sastojke, osim višanja, izmiješajte pjenjačom, izlijte u posudu za pečenje, na smjesu za biskvit poslažite višnje i stavite peći oko 30 – 40 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha, ovisno o pećnici.
Foto: Sanja Mijac