Brzi kolač s makom i višnjama

Kad zamiriše ljeto i sazriju sočne višnje, naša Domaćica priprema slatke delicije

Kad dođe sezona višanja, odmah se sjetim ovog kolača. Mak i višnje se doista vole u kolačima, a danas vam donosimo jednostavan kolač koji se samo zamuti pjenjačom, izlije u posudu i peče. U sezoni nekog drugog voća možete dodati i kupine, maline ili marelice, što god se vama slaže s makom. Kolač je doista sočan i mekan, idealan za sredinu tjedna ili za vikend uživanje na terasi pod suncem. U slast!

Sastojci: Mljeveni mak, 200 g, 23,99 kn; jaja S-BUDGET 10 kom, 7,99 kn; tekući jogurt S-BUDGET 1000 g, 8,49 kn; ulje S-BUDGET 1 l, 7,99 kn; prašak za pecivo Dolcela, 1,19 kn; glatko brašno S-BUDGET 1 kg, 4,49 kn; šećer Premijer 1 kg, 5,99 kn, sve SPAR

  1. Očistite višnje pa ih uvaljajte u malo brašna ili griza.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
  3. Posudu za pečenje srednje veličine obložite papirom za pečenje.
  4. Sve sastojke, osim višanja, izmiješajte pjenjačom, izlijte u posudu za pečenje, na smjesu za biskvit poslažite višnje i stavite peći oko 30 – 40 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha, ovisno o pećnici.

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Usne koje očaravaju

Neizostavan ljetni detalj

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići