City Style: Nina Slišković Goleš

Nina Slišković Goleš poznato je ime čiji nam tekstovi uvijek izmame osmijeh ili pak suzu na lice i potaknu nas na razmišljanje

Ova rođena Splićanka oštroumna je autorica brojnih tekstova, vlasnica agencije za promidžbu, radijska voditeljica, blogerica, kolumnistica, ali i Instagram djevojka s preko deset tisuća pratitelja!

Poprilično si svestrana pa se uz tvoje ime vežu brojne titule: voditeljica, kolumnistica, pišeš pjesme… Što ti je od svega toga najdraže?
Uvijek kažem kako ja volim sve svoje poslove (i hobije), ali da je radio ipak na prvom mjestu. Teško mi je objasniti kad se i kako radio nametnuo kao moj primarni interes, ali eto, to se nekako dogodilo u onih 8, 9 godina mog radijskog staža… Pisanje je oduvijek bilo dio mene, ali to je i dalje nešto što primarno radim sebi za gušt pa ga teško kategoriziram kao jedan od poslova. Radio je posao koji je s vremenom postao velika ljubav, a onda i život, ili barem dobar dio tog života…

Kako bi opisala svoj stil?
#samoklasika. To je nešto što mi prvo pada na pamet kad na red dođe opisivanje mog stila. Volim klasične i bezvremenske komade. Volim pomalo starinsku i vintage odjeću kombinirati s nečim modernim i novim. Ali uvijek će mi u trgovini od svega prvo za oko zapeti neki komad kakav su nekad nosile naše mame, ako ne i bake.

Što za tebe predstavlja moda?
Za mene je moda još jedan sjajan način izražavanja. Ne umišljam si da sam neka modna ikona, čak niti fashion blogerica, ali ne mogu reći kako mi moda u životu nije bitna. Ne opterećujem se modom, ali ju volim. Ne podliježem previše trendovima, ali njegujem neki svoj stil. Ne razmišljam ni o kakvim modnim pravilima ni zakonima, ali se u konačnici osjećam bolje u svojoj koži kada u svoj outfit uložim truda, volje i kreativnosti.

Otkud crpiš inspiraciju za svoje modne kombinacije?
Volim po Instagramu pratiti modne blogerice i vjerujem da mi negdje u primozgu uvijek ostane neki njihov trag, komadić inspiracije za neku kombinaciju ili nešto slične. Ali najčešće kad vidim neki komad u trgovini, u glavi mi se same krenu slagati potencijalne kombinacije. Ako ne znam na što bih ga nosila – niti ga ne kupujem. Ako odmah imam milijun ideja gdje, što i kako – moj je, pa makar pola svijeta trebala okrenuti za njega.

Što u modnom smislu predstavlja tvoj zaštitni znak?
Ako postavite ovo pitanje bilo kome od mojih kolega ili prijatelja koji me vide na dnevnoj bazi, reći će vam da su haljine totalno moja stvar, moj zaštitni znak. I to je stvarno tako. Najbolje se osjećam u haljinama, ne sputavaju me, ne opterećuju, prigodne su za sve prilike i u njima je uvijek lako dobro izgledati. Plus, dok u 4:30 ujutro kopam po ormaru u potrazi za kombinacijom za taj dan, uvijek se neka haljina nametne kao najjednostavniji i najbezbolniji izbor.

Što bi izdvojila kao tri must-have komada ovoga proljeća?
Jeans culotte – jer su udobne za nošenje, atraktivne i lako ih je kombinirati u bezbroj dnevnih kombinacija. Blejzer u boji – moj trenutačni hit su tonovi žute i boja senfa, ali igra ulogu svaka boja koju volite… S takvim komadom lako ćete podići svaku kombinaciju i biti primijećeni. Lepršavi kombinezon – jer je beskrajno ugodan za nošenje, efektan bez previše truda, a može se kombinirati u dnevnim ili večernjim varijantama, potpuno casual ili za one situacije koje zahtijevaju ipak malo više dotjeranosti.

Kombinezon, Mango, 449 kn

S obzirom na brojne stvari kojima se baviš – otkrij nam odgovor na pitanje koje se samo nameće: kako sve stižeš? I što je još bitnije, otkud ti toliko energije i kreativnosti?
Jednostavno je – alarm mi zvoni u 4:30 ujutro, svako jutro, već tri godine. Rekla bih da zbog toga moj dan ima malo više sati od dana prosječne osobe (bez podočnjaka). Više poslova istovremeno nosi sa sobom i veliku potrebu za organizacijom vlastitog vremena, ne želite vidjeti kako izgleda moj tjedni planer, šareno i kaotično, ali za mene to funkcionira. A i kad radite poslove koje volite i kad se ne biste odrekli ni jednog od njih, onda nekako pronađete i energiju za to, a kreativnost dođe sama od sebe…

Što za tebe predstavlja Instagram?
Instagram je za mene jedna oaza lijepog i inspirativnog u koju volim pobjeći na početku i na kraju svakog dana. Jasno je kako je to profiltrirana stvarnost, malčice uljepšana, ali mislim da nam svima treba malo više lijepih stvari u životu, pa ako je Instagram jedna od njih – zašto ne. Na njega gledam više kao na društvenu mrežu koja me spojila s bezbroj genijalnih i predivnih ljudi, platformu kroz koju se mogu izraziti i doprijeti do nekih novih ljudi, nego kao na posao ili način zarade… Istina, prihvatim suradnje u koje vjerujem i iza kojih stojim, ali tu podvlačim crtu i preko nekih svojih principa ne idem.

INSPIRIRAJTE SE

CITY STYLE: DEAN PELIĆ

City Style: Silvia Dvornik

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići