Crvene američke palačinke

Sanja Mijac s bloga Domaćica predlaže slatke zalogajčiće za Valentinovo, ali i nakon njega

Bilo da slavite Valentinovo ili ne, ove američke palačinke možete peći danas, sutra ili u bilo kojem trenutku kad se zaželite slatkog. U palačinke idu osnovni sastojci, a tekući jogurt dat će im lijepu sočnost. Ako nemate jogurt, slobodno ga zamijenite mlijekom. U smjesu za ove male američke palačinke možete umiješati i cijele komade sezonskog voća po izboru. Sjetite se malina, kupina, ribiza i borovnica koje mogu zašareniti vaše palačinke.

Ako želite, možete se kao i mi danas poigrati prehrambenim bojama pa obojiti svoje palačinke. Premažite ih omiljenim namazom voljene osobe i dodajte malo svježeg voća, pokoju dekoraciju, toplu šalicu kave ili čaja i sve je spremno za uživanje. U slast!

Jaja 10 kom, 9,99 kn; glatko brašno S-BUDGET 1 kg, 4,49 kn; tekući jogurt SPAR 1 l, 9,99 kn; prašak za pecivo Dolcela, 1,19 kn; vanilin šećer Dolcela, 1,19 kn, sve SPAR

Sastojci

(1 šalica = 200 ml)
1 jaje
1 šalica glatkog brašna
1 šalica tekućeg jogurta
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
prstohvat soli
prehrambena boja po želji

Priprema:

  1. Sve sastojke kratko promiješajte u posudi. Ako vam ostane manjih grudica u smjesi, ostavite ih i nemojte previše miješati smjesu jer se u palačinkama grudice izgube. Želite li, umiješajte u smjesu malo prehrambene boje ili svježe voće po izboru.
  2. Na tavi zagrijte malo više ulja nego kada pečete klasične palačinke.
  3. Pomoću žlice vadite smjesu na tavu. Na umjereno jakoj vatri u jednoj turi pecite po 3 male palačinke (ili koliko vam stane) po minutu sa svake strane.
  4. Poslužite uz nadjeve po želji.
  5. Osim klasičnih čokoladnih namaza i pekmeza, moja preporuka su i grčki jogurt, med, bobičasto voće i cimet.

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

Rižoto milanese

Ružice od jabuka

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići