Damski detalj za podizanje dnevnih lookova

Sunčane naočale s lančićem

Na spomen lančića za naočale većina se sjeti baka kojima su dioptrijske naočale najčešće stajale oko vrata poput ogrlice. Stoga nije ni čudno što ovaj dodatak povezujemo s modom za uglađene gospođe u godinama. Srećom, moda se mijenja i ono na što se jedne sezone gleda s prijezirom već iduće može postati jedan od vodećih trendova. Upravo se to dogodilo i s lančićima za naočale koji su ovoga ljeta postali jedan od must-have komada uz koji svaki outfit postaje vrlo chic.

Doslovno preko noći počeli smo primjećivati sve veći broj vodećih fashionistica, ali i ostalih dama koje drže do svog stila, što su svoje sunčane naočale ukrasile zanimljivim detaljem koji je gotovo preuzeo ulogu nakita. Tako su neke svoj omiljeni model nadopunile zlaćanim lančićima koji crnim naočalama daju dodatnu notu elegancije. Neke su, pak, posegnule za šarenim izdanjima prepunim sitnih perlica koje i najobičnije okvire čine maštovitima. I kako to obično biva, ta je nekolicina odjednom popularizirala ovaj modni dodatak koji nas je donedavno uglavnom činio samo starijima. Sada, međutim, lančići na sunčanim naočalama postali su izvrsna podloga za iskazivanje maštovitosti i raspoloženja.

Sunčane naočale, Aldo, 84 kn; lančić, Aldo, 75 kn

Gucci, Optika Anda, 3650 kn

Sunčane naočale, H&M, 69 kn; lančić, H&M, 59 kn

Osim što su praktičan dodatak koji osigurava da nam naše miljenice uvijek budu tu negdje pri ruci, lančićima za naočale možemo dodatno stilizirati i oplemenjivati svakodnevne lookove. Osim toga, omogućuju nam i da samo jednim sunčanim naočalama postignemo drugačiji dojam, ovisno o prigodi za koju se pripremamo. Stoga, ako želite svojim bazičnim sunčanim naočalama podariti nov život, nabavite nekoliko različitih lančića koje ćete, prema potrebi, bez problema mijenjati. Tako ćete jedan dan sa zlaćanim lančićem na naočalama biti chic dama u dnevnoj šetnji, drugi dan retro kraljica s nanizanim bakrenim ili srebrnastim alkicama, a treći, pak, razigrana djevojčica sa šarenim perlicama koje su kao stvorene za plažu.

Sunčane naočale, Nicole Marie, 200 kn; lančić, Nicole Marie, 80 kn

Sunčane naočale, Zara, 139,90 kn; lančić, Zara, 79,90 kn

Foto: Press

INSPIRIRAJTE SE

Beauty školica: Zaštita kose od sunca

Sale komadi za kombinacije sa stavom