Darovi koji potiču kreativnost

Igračke koje nude više od zabave

Neovisno o tome koliko godina imali, svi se veselimo lijepo umotanim darovima koji nas na božićno jutro čekaju ispod drvca. Ipak, najveću sreću to šarenilo donosi djevojčicama i dječacima koji jedva čekaju vidjeti što im je ove godine Djed Božićnjak donio. Iako je većina najmlađih članova naših obitelji složila svoje popise tjednima ranije, nije na odmet uz odabrane darove s popisa dodati i druge po vašem odabiru. Naravno, ovdje će biti riječ o korisnim igračkama koje uz segment zabave donose i kreativnost, a poneke i edukaciju.

Drvene igračke izvrsna su opcija za malene. Pogotovo u formi kocki koje su istovremeno i slagalice s kojima djeca uče pratiti i slagati uzorke, ali i strpljenje te koncentraciju – vještine koje će im itekako koristiti u budućim izazovima. Osim toga, nikad nije rano djecu početi upoznavati s brojkama i slovima. Jer iako možda neće od najranije dobi usvojiti sva znanja, postupno upoznavanje i učenje bit će od velike koristi kad dođe idealan trenutak da dijete u potpunosti usvoji vještinu čitanja. Motorika je također jedna od lekcija koje dijete nesvjesno uči kroz prve godine života, a kroz zanimljivu igračku proces će teći puno glađe. Zato će igračke koje uključuju ubacivanje raznih geometrijskih tijela kroz prave otvore biti izvrsna opcija.

Puzzle u kockama, INTERSPAR, 69,99 kn; Moja prva abeceda, Denis, 149,99 kn; hodalica, Baby Center, 499,99 kn; udaraljka/ksilofon, Baby Center, 154,99 kn; kućica za lutke, Müller, 319,90 kn

Malo većoj djeci drvene igračke možda neće biti toliko zanimljive, no postoji pregršt kreativnih i edukativnih igračaka i za njihov uzrast. Svakako najpoznatije i jedne od najpopularnijih su Lego kocke koje nude neiscrpan izvor zabave i kreativnosti. Jer iako će ih za početak složiti prema predlošku, u kasnijim slaganjima ne postoji granica koju maštom ne mogu pomaknuti. Jednaku količinu maštovitosti ponudit će kinetički pijesak koji će jednostavno poprimiti formu koju si dijete zamisli. A kad je edukacija u pitanju, zanimljivi pokusi zaista nemaju konkurencije. Šarene tekućine koje miješanjem poprimaju drugačije nijanse, epruvete i pipete pretvorit će vašeg dječaka i djevojčicu u prave male znanstvenike.

Lego set, Müller, 399,90 kn; složi svoj avion, Tisak, 79,99 kn; magnetne pločice za slaganje, Baby Center, 529,99 kn; labos s kristalima, Baby Center, 109,99 kn; kemijski labos, Müller, 319,99 kn; kinetički pijesak, Tisak media, 200 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Gift guide by Pamela Smoljanić

Unesite eleganciju blagdana u svoj dom

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići