Domaći sladoled

Bruna Vuček pripremila je savršen recept za vruće dane

Ovoga ljeta odlučila sam isprobati sve moguće načine izrade sladoleda, a započela sam ovim jednostavnim i provjerenim. Recept sam tražila kod bake, pa sam ga ipak malo prilagodila, odnosno smanjila količinu šećera i umjesto svježeg mlijeka koristila kondenzirano koje mi je puno draže u sladoledu, a i pomaže da se ne stvaraju neželjeni kristalići leda u zamrzivaču. Svakako isprobajte!

Priprema:

1. Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom.

2. U loncu pomiješajte kondenzirano mlijeko, slatko vrhnje i vaniliju pa kuhajte na laganoj vatri do vrenja i odmah dodajte žumanjcima te dobro izmiksajte.

3. Pustite smjesu da se potpuno ohladi.

4. Za to vrijeme svježe maline izradite štapnim mikserom.

5. Smjesu ulijte u kalup za sladoled i dodajte maline.

6. Po želji, po vrhu pospite dehidrirane maline i ostavite u zamrzivaču preko noći.

Jaja S-BUDGET, 6 kom, 8,99 kn; maline Vrtovi Hrvatske, 125 g, 13,99 kn; vrhnje za šlag Dukat, 500 ml, 25,49 kn; šećer Viro, 1 kg, 6,89 kn; kondenzirano mlijeko Nestlé, 397 g, 24,99 kn; mahuna vanilije, 32,99 kn; aroma vanilije Natur*pur, 29 kn, sve SPAR

Foto: Bruna Vuček

INSPIRIRAJTE SE

Ljeto u znaku šlinganih komada

Romani koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje