Domaći sladoled

Bruna Vuček pripremila je savršen recept za vruće dane

Ovoga ljeta odlučila sam isprobati sve moguće načine izrade sladoleda, a započela sam ovim jednostavnim i provjerenim. Recept sam tražila kod bake, pa sam ga ipak malo prilagodila, odnosno smanjila količinu šećera i umjesto svježeg mlijeka koristila kondenzirano koje mi je puno draže u sladoledu, a i pomaže da se ne stvaraju neželjeni kristalići leda u zamrzivaču. Svakako isprobajte!

Priprema:

1. Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom.

2. U loncu pomiješajte kondenzirano mlijeko, slatko vrhnje i vaniliju pa kuhajte na laganoj vatri do vrenja i odmah dodajte žumanjcima te dobro izmiksajte.

3. Pustite smjesu da se potpuno ohladi.

4. Za to vrijeme svježe maline izradite štapnim mikserom.

5. Smjesu ulijte u kalup za sladoled i dodajte maline.

6. Po želji, po vrhu pospite dehidrirane maline i ostavite u zamrzivaču preko noći.

Jaja S-BUDGET, 6 kom, 8,99 kn; maline Vrtovi Hrvatske, 125 g, 13,99 kn; vrhnje za šlag Dukat, 500 ml, 25,49 kn; šećer Viro, 1 kg, 6,89 kn; kondenzirano mlijeko Nestlé, 397 g, 24,99 kn; mahuna vanilije, 32,99 kn; aroma vanilije Natur*pur, 29 kn, sve SPAR

Foto: Bruna Vuček

INSPIRIRAJTE SE

Ljeto u znaku šlinganih komada

Romani koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići