Dvije knjige savršene za dar

Branko Matijašević donosi izvrsne prijedloge

Vrijeme darivanja traži izbor savršenog dara. No dosta često se dogodi da se upravo tako nečega ne možemo domisliti. Knjige su tradicionalno izvrstan dar, ali nije jednostavno odabrati naslov koji će oduševiti. Stoga smo izabrali dvije knjige: jednu smatramo hitom godine, a druga je tek objavljena, a slične je tematike. Evo o čemu se radi.

Dječak, krtica, lisica i konj – Charlie Mackesy

Ovaj nas naslov ne prestaje oduševljavati jer je na književnu scenu donio nešto novo i neočekivano. Tko bi pomislio da će hit godine biti knjiga koja u modu vraća ni više ni manje nego – basne. I to one s ilustracijama. Basne naizgled djeluju kao štivo za djecu zbog jednostavnog jezika i komunikacije sa životinjama.

No odavno je poznato da je smisao basni u porukama mudrosti koje su pristupačnije zbog formata u kojem se iznose. Kada vam lav, konj, sova ili vjeverica nešto govore, vrlo ćete ih rado poslušati, zar ne? Britanski ilustrator, umjetnik i autor Charlie Mackesy u ovoj nas modernoj basni vodi kroz paletu univerzalnih ljudskih vrijednosti. Knjiga ne silazi s top lista diljem svijeta, a mi vam je svakako preporučujemo kao dar – sebi ili… ma bilo kome. Hoću knjigu, 155 kn

Veliki Panda i Sićušni Zmaj – James Norbury

Drugi naslov koji se ne libimo preporučiti kao savršen dar upravo je objavljen. Upravo gornja knjiga utabala je put „Velikom Pandi i Sićušnom Zmaju“ jer je pozornost usmjerila ka basnama. Pisac i likovni umjetnik James Norbury ilustrirao je pustolovinu Velikog Pande i Sićušnog Zmaja kako bi podijelio misli koje su njemu pomogle tijekom najtežeg razdoblja života. Nada se da će pomoći i vama.

Odani prijatelji panda i zmaj putuju zajedno dok se godišnja doba izmjenjuju. Iako se često osjećaju izgubljenima, putovanje ih vodi do predivnih otkrića. Istražuju teškoće i radosti koje nas sve povezuju. Uče kako živjeti u trenutku, kako se nositi s neizvjesnošću, kako pronaći snagu i zajedno nadvladati sve životne prepreke. Divna knjiga. Hoću knjigu, 149 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Preporuke za čitanje tijekom Adventa

Gift guide by Pamela Smoljanić

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići