Iskonski miris slobode

Iz kultne modne kuće YSL dolazi nam najnoviji parfem LIBRE, koji utjelovljuje temeljnu viziju brenda. Naime, moć, nezavisnost i sloboda oduvijek su bili upisani u DNK Yves Saint Laurenta, a sam dizajner je rekao: "Svjestan sam da sam modu doveo u novo stoljeće i da sam ženama omogućio pristup jednom svijetu slobode, koji im je dotad bio nedostupan."

Novi, seksi i cool cvjetni miris djelo je dvoje vrhunskih tvoraca parfema, koji su nakon 7 godina istraživanja i preko 1500 isprobanih varijanti pronašli savršenu verziju. Tako parfem LIBRE predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka jedne od potpisnika mirisa, Anne Flipo, bila je ta da iz klasično muškog stila kreiraju ženski miris, baš kao što je sam dizajner Yves Saint Laurent svojevremeno smokingu odlučio dati ženski kroj.

I dok se Anne koncentrirala na muško-ženski akord, Carlos Benaïm, supotpisnik ovog jedinstvenog parfema, u miris je unio raskoš i senzualnost i to pomoću akorda cvjetova naranče. LIBRE, kao igra kontrasta muško-ženskog akorda i vizija slobode ujedno je snažno i jedinstveno opredjeljenje koje YSL posjeduje.

Yves Saint Laurent nije izumio slobodu, ali je povećao oslobađanje pokreta. “Posudivši“ komade iz muškog ormara, ispleo je umjetnost naglašene ženstvenosti, gracioznosti i različitosti.
“Oduvijek sam htio biti u službi žena. Drugim riječima, služiti ih. Služiti njihovim tijelima, gestama, njihovim stavovima, životima. Htio sam im praviti društvo u njihovom velikom pokretu oslobođenja koje je definiralo naše proteklo stoljeće”, rekao je slavni dizajner.

Za suvremene žene sloboda je ultimativni luksuz. Nakon godina borbe za emancipaciju i uspjeh, sloboda je postala stanje uma. Danas, sloboda dobiva svoj iskonski miris osmišljen između Pariza i New Yorka, miris na granici između muževnosti i ženstvenosti. Čine ga narančin cvijet i hladna lavanda, gorka naranča, sočna mandarina te vanilija i blistavi jantar.


A što o novom parfemu kažu njegovi tvorci? “Fougère, ili paprat na francuskom, akord je koji su razvili kreatori parfema, čiji naziv potječe od prvog parfema te vrste. Većina muških mirisa pripada toj obitelji. Anne je došla s iznimno inovativnom idejom da u to umiješa ekstremno ženstvene, senzualne i bogate note poput cvijeta naranče. Taj ga konflikt čini jedinstvenim. To je prvi put da se itko poigrava s tom dualnosti“, kaže Carlos Benaïm, na što se nadovezala i Anne Flipo. “Tenzija postoji u svakom stadiju razvoja note, nešto između cvijeta naranče i jantara, citrusa, šuma… To je cijela poanta izrađivanja toliko preinaka, morate razviti miris koji isijava od početka do kraja.“

Parfem YSL Libre, Müller, 30 ml 476,90 kn; 50 ml, 688,90 kn; 90 ml, 876,90 kn

Ambasadorica novog parfema je pjevačica Dua Lipa. „Sloboda žene u 2019. je neupitna. Živimo život prema vlastitim pravilima”, kaže Dua, koju je u reklamnoj kampanji ovjekovječio redatelj Nabil Elderkin.


Yves Saint Laurent znao je reći kako želi da je haljina odmjerena, ali da modni dodaci moraju biti sumanuti. Pa je tako dizajnerica bočice Suzanne Dalton učinila neočekivano, uzela si je slobodu u susretu s ikonom i jednim hrabrim i razigranim potezom preokrenula bezvremenski YSL naopačke, oblikovala ga tako da prati oštre kutove bočice i zalijepila ga na staklo – kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa raste iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y.

I zaista, pred vama je najuzbudljiviji proizvod godine – YSL LIBRE, jer na francuskom nema moćnije riječi kojom se možete definirati.

Foto: YSL press

INSPIRIRAJTE SE

Nenametljivo sofisticiran ten

Ekskluzivna kolekcija parfema

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići