Kako do perfektne kućne manikure?

Ključni pomagači za vrhunske rezultate

Odlazak u kozmetičke salone svojevrstan je brzi wellness kojim ne samo da uređujemo svoje tijelo nego i, u određenoj mjeri, unutrašnje stanje. Neovisno o tome odlazite li na neke invazivnije tretmane ili samo po novu manikuru i pedikuru, ovaj mali ženski ritual poboljšava stanje uma i tijela. Ipak, užurbani tempo života, prebukirani kozmetički saloni i mnoštvo raznih prepreka često nas onemogućuju u našem naumu da se dotjeramo. No, uz prave alate i malo prakse isti učinak možete postići i sami kod kuće, u još malo opuštenijoj atmosferi.

Igranje lakovima za nokte, spajanje raznih boja, dodavanje ukrasa i, naravno, ponavljanje procesa dok rezultat ne bude blizu savršenstva, kod djevojčica započinje već u vrtićkoj dobi. Najčešće je upravo ovo prvi susret koji je svaka žena imala s nekim oblikom dotjerivanja koji je kroz odrastanje njegovala i nadograđivala. Stoga i ne čudi da i u odrasloj dobi većina žena za svaki važan događaj prvo uređuje nokte lakom u omiljenoj boji.

Douglas, 3,30 € (24,86 kn)

Međutim, tijekom odrastanja, uz boju i dizajn na noktima, jednako važna postaje i kvaliteta te trajnost boje na noktima. Stoga se kao idealno rješenje nameće gel manikura koja će izdržati i po nekoliko tjedana, čak i uz sve izazove poput pranja posuđa bez rukavica. Ipak, da biste postigli ovaj učinak kod kuće, ključan ulog bit će UV lampa koja će „zapeći“ gel i osigurati njegovu izdržljivost.

Esperanza, Elipso, 37,03 € (279 kn)

Za razliku od samog nanošenja klasičnog laka za nokte, gel tehnika i manikura trajnim lakom ipak zahtijeva određenu pripremu nokta prije nego što započnete nanošenje laka. To se ponajprije odnosi na oblikovanje i rašpanje nokta, kako njegovog vrha tako i cijele ploče nokta. Glavni razlog za to je isušivanje nokta kako bi bazni lak, a poslije njega i onaj u boji, što bolje prianjao uz nokat i zadržao se što duže. Iako će klasične rašpice za nokte solidno odraditi taj posao, brži i bolji rezultat postići ćete električnim varijantama. No, prilikom prvog korištenja svakako budite vrlo oprezni i ne ubrzavajte proces.

Beuer, Elipso, 92,77 € (698,98 kn)

Nakon što uspješno pripremite nokat, nanesete lak i „zapečete“ ga pod UV lampom, na red dolazi njega ruku i noktiju. Prije svega, čim završite manikuru, obavezno na kutikulu nokta nanesite hranjivo ulje koje će pomoći da sve one malene ranice, koje su možda nevidljive, ali su nastale prilikom rašpanja, čim prije zarastu. Osim toga, uz hranjivu kremu za ruke, nije loše svakih nekoliko dana ponovo nanijeti i ulje. Tako ćete ne samo nahraniti ruke nego će i vaša manikura duže izgledati sjajno i svježe.

Aura, dm, 3,30 € (24,86 kn)

La Roche-Posay, Mandis Pharm, 6,26 € (471,17 kn)

Kako biste pokazali svoje ruke u najboljem svjetlu, uz manikuru i redovitu hidrataciju adekvatnim proizvodima, važno je i izbjegavati agresivne sapune i deterdžente koji će oštetiti i isušiti kožu. Tako biste prilikom svakog pranja posuđa, a posebno čišćenja kupaonice, trebali nositi zaštitne rukavice koje će vaše ruke sačuvati od utjecaja abrazivnih i agresivnih sredstava. Uz to, za pranje ruku obavezno birajte nježne tekuće sapune koji ne sadrže velike koncentracije mirisa jer veoma loše utječu na stanje kože.

Eucerin, Farmacia, 10,39 € (78,28 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

3 hit outfita nadahnutih Hailey Bieber

Beauty školica: Čišćenje lica

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići