Kako ljeti očuvati kosu?

Tajna je u hidraciji

Vjerujemo kako je malo kome promaknulo pitanje o tajni zdrave kose Meghan Markle. Iako pomalo smiješno i simpatično, ovo je pitanje vrlo važno za sve žene koje žele očuvati zdravlje kose. Sjajna i njegova kosa ne samo da je ideal kojem težimo nego i pokazatelj brige koju vodimo o sebi. Jer na koži i kosi se vidi sve, zar ne?

Pitanje njege kose najčešće se postavlja u ekstremnijim sezonama kao što su zima i ljeto kad temperature padaju, odnosno rastu i kad smo izloženiji suhom zraku. Sve to utječe na isušivanje kose koja postaje umorna, beživotna i što je najkritičnije – suha te spremna za posjet frizeru. Međutim, dobrom njegom i brigom o kosi neugodni rezultati uživanja na suncu i u moru mogu se ublažiti.

Šampon za kosu Apivita, Mandis Pharm, 119,88 kn

Regenerator, Kiehl’s, 77 kn

Prvo i možda najvažnije je da kroz dan unosite dovoljnu količinu tekućine. Voda, hladan i nezaslađen čaj i prirodni sokovi najbolja su opcija kojom ćete pokriti unutarnju hidraciju čiji se nedostatak itekako vidi na kosi. Drugo je sveobuhvatna rutina s kvalitetnim proizvodima namijenjenima vašem tipu kose. Naime, greška koju često radimo je odabir proizvoda zbog ambalaže, mirisa, reklama i sve češće utjecaja influencera koji promoviraju proizvod koji nije nužno namijenjen istom tipu kose koji mi imamo. Najsigurnije je savjetovati se s frizerom koji će vam najbolje znati procijeniti tip kose i prema tome odabrati najbolje proizvode.

Maska za kosu John Frieda, Müller, 69,90 kn

Balzam za obnavljanje, L’Occitane, 281,10 kn

No bez obzira na to je li vaša kosa masna i ravna ili suha i kovrčava, popis proizvoda bit će jako sličan. Hidratantni šampon koji će biti dovoljno snažan da ukloni nečistoće, ali dovoljno nježan da ga učestalije koristite osnova je njege. Ako imate ravnu kosu koja je zahvalna za raščešljavanje, možda ćete moći preskočiti regenerator, no masku za kosu ne biste nipošto trebali izbjegavati, bez obzira na tip kose. I obavezno gdje god išli, na suhu kosu nanesite proizvod za zaštitu od topline.

Zaštitni sprej Phytoplage, Farmacia, 139 kn

Krema za zaštitu od topline Kérastase, Douglas, 325 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Ljeto u Desigualu

Vrijeme je za piknik

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići