Kako provesti self-care dan?

Anastazija Makjanić donosi prijedloge za svačiji ukus

Self-care dan je nešto što bi si svatko, barem jednom mjesečno, trebao priuštiti. Zapravo, to je dan u kojem ste u potpunosti posvećeni samo sebi i onome što vam treba. E sad, svatko ima drugačije zamisli kako bi to trebalo izgledati – netko će dan provesti u pidžami i gledajući Netflix, a netko će ga cijelog provesti izvan kuće. Primjerice, ja se ne volim cijeli dan izležavati u pidžami na kauču, ali zato volim dan provesti u dobrom društvu. No, ponekad je nemoguće imati dan bez ikakve obveze (barem je tako u mom slučaju), ali u tim se situacijama potrudim nekako osloboditi večer samo za sebe.

Za sve one koje vole provesti cijeli dan u pidžami, pronašla sam nekoliko kućnih favorita.

Neizostavna stavka ovakvog self-care dana definitivno je kućni ogrtač, a moj se favorit krije u H&M trgovinama. Fan sam kratkih pidžama, tako da moj odabir pada na jednu takvu, ali za sve zimogrozne pronašla sam i jednu dugačku. Osim ogrtača i pidžame, nezaobilazne su i papuče, a ovaj cool i udoban model koji me osvojio pronašla sam u Aldo trgovinama.

Uz udobnu odjeću i uživanje u odmoru, i njega kože sastavni je dio kućnog self-care dana. Uz masku za lice, neizostavna stavka je i balzam za usne, a moj favorit je ovaj Clarinsov. Kada je riječ o njezi kože tijela, biram L’Occitane bademovo koncentrirano mlijeko.

Kućni ogrtač, H&M, 259,90 kn; mlijeko za tijelo, L’Occitane, 289,12 kn; kratka pidžama, H&M, 129,90 kn; balzam za usne Clarins, Douglas, 155 kn; papuče, Aldo, 224 kn; maska za lice Garnier, dm, 16,90 kn; duga pidžama, H&M, 199,90 kn

Budući da svoj self-care dan volim provesti u dobrom društvu, odabrala sam nekoliko kombinacija za casual i večernji izlazak.

Za dnevnu kombinaciju biram nešto jednostavno s mrvicu boje. Odličan izbor još aktualnih pulovera pronašla sam u H&M-u i Mangu, a moji favoriti su u zelenoj boji i prugastog uzorka. Uz njih, za moj pojam, super idu lagane slip suknje, i u boji i neutralnih nijansi, a ovaj put odabir pada na crnu i bijelu. U ovu kombinaciju ukomponirala bih čizme koje idu na sve i jedan kaput u boji.

Zeleni pulover, Mango, 129,90 kn; crna suknja, H&M, 299,90 kn; kaput, Mango, 999,90 kn; čizme, Aldo, 735 kn; prugasti pulover, H&M, 179,90 kn; bijela suknja, H&M, 299,90 kn

Osim sa suknjama, čizme se lako mogu kombinirati i s haljinama. Budući da je proljeće blizu, moj je odabir jedna slatka šarena haljina. Super komad za nošenje preko haljine bit će kožna jakna, a jednu odličnu i neutralnu pronašla sam u Mangu. Naravno, uz ovu kombinaciju idu i detalji u obliku uvijek dobrodošlih naušnica i kao šećer na kraju – torba u boji.

Jakna, Mango, 899,90 kn; čizme, Aldo, 735 kn; haljina, Mango, 549,90 kn; naušnice, Mango, 79,90 kn; torba, Mango, 169,90 kn

Za večernji izlazak volim i biram boje i samo boje.

Koža na odjeći mi je posebno draga, a jednu takvu jednostavnu i lijepu haljinu pronašla sam u Fashion & Friends trgovini. Dodajte joj samo efektnu torbu i finije cipele s visokim potpeticama i bit ćete spremne za večernji izlazak.

Haljina Patrizia Pepe, Fashion & Friends, 772 kn; torbica, Mango, 349,90 kn; sandale, Mango, 249,90 kn

Jedna mrvicu upečatljivija varijanta se nalazi u H&M trgovinama – malo je skuplja, ali definitivno je haljina koju možete imati za posebne prilike ako volite malo efektnije stvari. Uz nju bih kombinirala klasične sandale s potpeticom i neku jednostavnu torbu. I za kraj, jedan neutralni kaput koji ide na sve.

Kaput, Mango, 899,90 kn; haljina, H&M, 599,90 kn; torba, H&M, 349,90 kn;  sandale, Mango, 249,90 kn

Foto: Anastazija Makjanić i press

INSPIRIRAJTE SE

Shearling jakne su sve što trebamo ove zime!

Mala crna haljina u zimskoj varijanti

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići