Kako se spakirati za duže putovanje?

Korisne savjete dala nam je influencerica Pamela Smoljanić

Čvrsto stojim iza toga da je teže spakirati se za putovanje od 48 sati nego za ono od dva tjedna. Na oba putovanja nosim istu količinu kozmetike, a to mi ionako uvijek zauzme barem 50 posto kovčega. Razlika se u konačnici svede na jedne traperice više i dvije dodatne majice.

Ono što sam naučila jest da je ključ uspješnog pakiranja – planiranje i organizacija. U nadi da ću nekome pomoći, pripremila sam nekoliko osnovnih savjeta i trikova za uspješno pakiranje.

PLANIRANJE KOMBINACIJA

Minimalno dva tjedna prije putovanja, u bilješke na telefonu zapišem koliko kombinacija planiram nositi. Nedavno sam putovala na Kubu na 10 dana, a magična brojka bila je 15. U obzir sam uzela ono u čemu putujem, eventualne večernje izlaske, ali i svakodnevne kombinacije.

Nakon toga, u posebnu mapu na mobitelu spremam sve modne kombinacije koje mi padnu na pamet. Znam da zvuči komplicirano, ali iskreno – obožavam taj period! U mapu stavljam i cipele, modne dodatke i eventualno neke sitnice koje do putovanja planiram kupiti. Kad dođe dan za pakiranje, dovoljan mi je jedan pogled na moju mapu i spakiram se za čas!
U ovom slučaju sigurno vam se neće dogoditi da uz pun kovčeg odjeće svejedno nemate što za obući.

Također, savjet više – neka multifunkcionalni komadi poput jeansa, oversized sakoa i bijelog t-shirta uvijek budu pri ruci. Volim na put spakirati komade koje mogu nositi na više načina.

KOZMETIKA (!)

Slaba sam na kozmetiku i neću ni pokušati opravdati suludu količinu iste koju nosim na put. Prvi savjet je sljedeći:
Svu dekorativnu i preparativnu kozmetiku spremite barem 2 do 3 dana prije putovanja, a u narednim danima za svakodnevni makeup i njegu lica koristite smo ono što ste spakirali. Tako ćete biti sigurni da ste spremili sve što vam treba.

Kako bih uštedjela na prostoru, sva veća pakiranja poput gela za pranje lica, kreme za lice ili tonika uvijek prepakiram u plastične posudice koje su napravljene u mililitraži dozvoljenoj i u carry on prtljazi. Osim što takvi proizvodi zauzimaju neusporedivo manje mjesta, ne moram brinuti da ću ostati bez omiljenog proizvoda ako ga zaboravim spremiti u veliki kovčeg.

Plastične posudice možete kupiti u City Centeru one West u Carpisa trgovini po cijeni od 124 kn.

VAGA ZA KOVČEG

Ponovno, zvuči smiješno, ali trenutak u kojem prtljagu treba staviti na vagu na aerodromu uvijek mi je posebno stresan. Upravo zato, kada sam prije nekoliko godina otkrila vagu uz koju u trenu možete provjeriti težinu kovčega, bila sam posebno oduševljena.

Vagu također možete kupiti u Carpisi u City Centeru one za 124 kune. Super je jednostavna za korištenje i ako ste štreber kao ja, poštedjet će vas prepakiravanja kovčega nasred aerodroma.

Foto: Pamela Smoljanić

INSPIRIRAJTE SE

Drugi krug sniženja

Zimske modne kombinacije 101

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići