Kino doživljaj bez stresa

Mali vodič do stress free kino doživljaja za sve!

Gledanje filmova u kinodvorani iskustvo je koje dijelimo s većim brojem ljudi i u kojem nismo u potpunom centru pozornosti! Mnogi od nas često zaborave na tu činjenicu, tako malu, a opet dovoljno veliku da može utjecati na ukupni doživljaj. Zato treba imati na umu da jednako kako i nama netko može popraviti i pokvariti dojam, tako možemo i mi utjecati na nečiji doživljaj. Ponovimo zajedno što smijemo, a što ne smijemo raditi u kinu i ponovo utvrditi kako mali postupci imaju velike rezultate. A nakon što se prisjetimo svega, pravac u kino po novu dozu filmske umjetnosti koja je ipak najbolja na velikom platnu.

  1. Odabir filma i kupovina karata

Vjerujemo kako većina vas sada ima tisuću upitnika iznad glave. Ali prisjetite se, sigurno ste doživjeli da netko u redu ispred vas još uvijek ne može odlučiti koji će film gledati. Srećom, živimo u odličnim vremenima kad nam je popis filmova (ali i termina projekcije) dostupan u samo nekoliko klikova. I to gdje god se nalazili u tom trenutku. Zato, pogotovo ako u kino idete s prijateljima, dogovorite se oko filma prije nego što dođete na blagajnu. Ili jednostavno kupite karte online.

Ali ako ste ipak old school, kad dođete na blagajnu ljubazno pozdravite. Jedan „dobar dan“ ne košta ništa, a znači jako puno. I molimo vas – odaberite mjesta u što kraćem roku. jer i ostali žele doći na red. Kako smo u novom normalnom naučili, plaćanje karticom brže je, efikasnije i epidemiološki sigurnije pa savjetujemo češću upotrebu – praktičnije je za sve.

  1. Grickalice

Kultura je na prvom mjestu, stoga nemojte unositi grickalice iz trgovine u kino. To nije okej. Dodatan bonus je kad dođete na pult i već znate što biste grickali uz film. Tada ostavljate dojam pravog filmskog heroja ili heroine. Odlučnog, hrabrog i snalažljivog – a vjerujte, to su jako poželjne kvalitete, pogotovo ako u kino vodite djecu pa se svi zajedno unaprijed dogovorite i kupovinu odradite bez nepotrebnog zadržavanja reda.

  1. Prije filma

Uspješno ste kupili karte i grickalice pa je došlo vrijeme da se smjestite u dvoranu. Odlično, na pola ste puta! Sada je došao red da pronađete svoja mjesta naznačena na karti. Nemojte biti jedni od onih koji se predomisle kad uđu u dvoranu pa zauzmu tuđe mjesto. Ako ste došli malo kasnije i red u kojem sjedite već je popunjen, nastojite što neprimjetnije doći do svog mjesta. Uz tihu ispriku, pripazite da nekome ne stanete na nogu (događa se, ali se jednostavnom pažnjom može izbjeći).

Prije nego što počne film slobodno razgovarajte, ali ukoliko već znate dio radnje novog filma – nemojte ga „spojlati“ ostalima! Otvorite sve vrećice s grickalicama i slatkišima jer nema iritantnijeg zvuka od šuškanja vrećica kad krenu prve scene filma. I posebna molba – uglavnom mlađoj publici – ne gađajte se hranom! Zločesto je i krajnje nekulturno, a netko tu hranu kasnije treba i pokupiti s poda. I obavezno ugasite ton na mobitelu!

  1. Za vrijeme i nakon filma

Jednom kad počne film, suzdržite se od pričanja. Ako baš morate prokomentirati, šapćite. Ovo se posebno odnosi na roditelje koji vode svoje najmlađe na matineje. Znamo da biste radije gledali ozbiljan film i da vam crtani filmovi često nisu pretjerano zanimljivi, ali ostali bi ih pogledali u tišini. I još jedna molba – kokice, nachose i ostale zvučne grickalice žvačite zatvorenih usta. Ne trebaju vaše uživanje u hrani čuti baš svi u dvorani.

A kad završi film pokupite svoje otpatke i odložite u za njih predviđene kante. I kod kuće biste napravili isto, zar ne?

Hvala svima koji slijede kino bonton, ali i onima koji će to tek početi činiti!

Foto: Shutterstock

INSPIRIRAJTE SE

Organizacija mira

Knjige koje potiču na maštanje

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići