Knjige koje nas nadahnjuju za pozitivne promjene

Branko Matijašević donosi naslove koji će vas potaknuti na buđenje

Osjećate li, za ovih sunčanih dana, miris proljeća u zraku? Možda pogled na travnjake pune pupoljaka dodatno pomogne. Dakle, vjerovali ili ne, približavamo se trenutku godine kad više nećemo biti zaogrnuti debelim kaputima. A to znači samo jedno: proljetno buđenje! Kako bismo u vaš život unijeli dašak pozitive, izabrali smo nekoliko naslova koji će vas potaknuti na korak ka ljepšem životu.

Život vrijedan življenja – Robin Sharma

Iako je ovaj naslov već obitavao u našim knjižarama, došlo je vrijeme za novo izdanje.

Ova knjiga osebujnog gurua individualne transformacije Robina Sharme nastavlja se na pouke iz njegova hita Redovnik koji je prodao svoj Ferrari. U knjizi nam autor nudi stotinu i jedan savjet kako se ophoditi s lakšim i težim izazovima. Budući da živimo u dobu promjena, niti jedan njegov naputak nije za odbaciti. Hoću knjigu, 129 kn

Okruženi narcisima – Thomas Erikson

Prije koju godinu objavljen je urnebesni hit Okruženi idiotima koji i dalje ne silazi s top ljestvica najprodavanijih naslova u Hrvatskoj. Rijedak je bio čitatelj koji nije usklikno: „Oh, pa to je knjiga točno za mene, oko mene su sami idioti!“ Budući da je većina upravo tako reagirala, postavlja se pitanje tko su ti idioti oko nas. Preporuka za tu knjigu svakako.

No ovdje smo se okupili kako bismo vam ukazali na novi hit autora. Ovoga se puta pozabavio narcisima svuda oko nas. Uz mnogo uvida, ponešto humora i mnoštvo savjeta kako se othrvati čeličnom stisku narcisove potrebe za pažnjom, naslov će nesumnjivo čitatelje dovesti u knjižare. Hoću knjigu, 129 kn

Srce zna da je ljepši svijet moguć – Charles Eisenstein

Motivacijski govornik i autor Charles Eisenstein u ovoj inspirativnoj knjizi nudi protulijek prevladavajućem cinizmu, očaju, frustraciji i paralizi, podsjećajući nas na elementarnu istinu: svi smo povezani, a naši osobni izbori, koliko god nam se činili nebitnima, imaju nevjerojatnu transformacijsku moć i mogu pozitivno utjecati na svijet.

Ova knjiga donosi niz primjera iz stvarnog života koji dokazuju da mali i osobni činovi hrabrosti, ljubaznosti i vjere u sebe mogu promijeniti kulturni narativ separacije, koji je uzrok trenutačne planetarne krize i koji nam ne može dati odgovore na temeljna životna pitanja. Hoću knjigu, 135 kn

Možda da porazgovaraš s nekim – Lori Gottlieb

Svjetski hit koji će mnogima biti koristan. U jednom trenutku Lori Gottlieb je psihoterapeutkinja koja pomaže pacijentima u svojoj ordinaciji u Los Angelesu, no već u idućem trenutku svijet joj se u potpunosti uruši i odjednom se i sama nađe kao pacijent na psihoterapiji. Isprva se čini da je njezin terapeut Wendell pristigao iz nekih davno proteklih vremena, no vremenom će njegove terapijske metode izroditi sasvim drugačije ishode.

Ovo je djelo koje na vrlo mudar i humorističan način suprotstavlja dvije naizgled oprečne pozicije – onu pacijenta i onu psihoterapeuta – i među njima povlači paralele. Gottlieb pritom vješto iscrtava konture onoga što znači biti čovjekom, popunjavajući praznine crticama iz naših misterioznih života te ističući našu moć da ih mijenjamo. Tisak media, 149,90 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Predahnite uz opuštajući kućni spa

Modne inspiracije s niskim strukom u glavnoj ulozi

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići