Knjige o kojima će se (i prije) ovog ljeta pričati

Nove književne preporuke Branka Matijaševića za literarno ljeto

Već se ljeto spominje u naslovu, nije li malo prerano? Nikako, u to će se uvjeriti svatko tko izađe na ovo toplo proljetno sunce. Svi već u kostima osjećamo kako se približava vrijeme godišnjih odmora kad ćemo iza sebe ostaviti prvu polovinu godine. Uz lijepo vrijeme i, za sada, vrlo ugodan povjetarac, trenutak je stigao za razmisliti o planu čitanja. Pronašli smo neke naslove koji će se svidjeti većini čitatelja željnih super priča.

Idilična koliba u Irskoj – Julie Caplin

Volite li putovati? Ne trebate odgovoriti, sve znamo. Autorica koja se proslavila svojim putopisnim romansama donosi nam priču s novim likovima i novim fantastičnim lokacijama. Ovoga puta destinacija je Irska, i to obala prekrivena zelenim brežuljcima.

Uz ljubavnu priču od koje ćete treperiti, naučit ćete brojne tajne kulinarstva te možda i sami posegnuti za avanturom kušanja novih okusa. Pripremite se za lagano štivo, ali i za pregršt emocija. Hoću knjigu, 129 kn

Zamjena – Beth O’Leary

Nakon što zabrlja važnu poslovnu prezentaciju pa joj odrede dva mjeseca plaćenog dopusta, Leena Cotton otputuje na selo kod svoje bake Eileen, na prijeko potreban odmor. Odnedavno sama i na pragu osamdesete, Eileen žudi za novom prilikom za ljubav. No u njezinu malom selu u Yorkshireu nema slobodnih muškaraca ili barem nema onih s kojima bi se Eileen mogla dobro slagati.

Leena se stoga dosjeti nevjerojatne ideje – kako bi bilo da njih dvije zamijene živote na dva mjeseca? Eileen može živjeti u Londonu i ostvariti svoju neispunjenu želju za životom u velegradu, a Leena će voditi brigu o svakodnevnim obavezama u ruralnom Yorkshireu. Tisak media, 119 kn

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere – Dr. John Gray

Kako piše na koricama same knjige, ovo je najprodavaniji priručnik za veze svih vremena, a sada je dobio novo izdanje koje se čekalo godinama. Trideset godina nakon što je prvi put objavljena, knjiga je ostala najutjecajniji priručnik za muško-ženske odnose. Kao prvi priručnik u kojem su detaljno iznesene razlike između muškaraca i žena, knjiga dr. Johna Graya otkriva nove mogućnosti smanjivanja napetosti u vezama i poticanja ljubavi.

Uz to, ona pruža praktične savjete o tome kako umanjiti frustracije i razočaranja te kako iz dana u dan postizati više zadovoljstva i viši stupanj prisnosti. Je li ovakav pristup danas pomalo kontroverzan? Vjerojatno, ali to je dodatan razlog da se knjiga pročita. Hoću knjigu, 119 kn

Kako se riješiti briga i početi živjeti – Dale Carnegie

Još jedan klasik s nama je u novom izdanju. Knjiga je diljem svijeta prodana u više od deset milijuna primjeraka, a pomoći će vam prekinuti destruktivnu naviku brige i naučiti vas kako živjeti sretnije i s manje stresa. Dale Carnegie u svom je bezvremenskom bestseleru Kako steći prijatelje i naklonost ljudi milijunima čitatelja pomogao uspostaviti kvalitetne odnose s bliskim osobama i unaprijediti komunikaciju.

Sada nam pokazuje kako pobijediti brige prije nego što one pobijede nas. Što ćete pronaći između korica ovog naslova? Ukratko: kako riješiti zabrinjavajuće situacije i razviti pozitivan stav te se usto napuniti pozitivnom energijom i na kraju postići duševni mir i zadovoljstvo. Hoću knjigu, 129 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Kroj koji laska, stoji svakoj figuri

Zašto su nam u prehrani važni biljni proteini?

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići