Knjige za čitanje ispod dekice

Nakon dugog toplog ljeta, stigla je svježina koja nas tjera da se ogrnemo

Pitate se je li moguće da polako stiže hladnije vrijeme dok mnogi i dalje na društvenim mrežama objavljuju fotografije s plaže? Budući da nam je ove godine ljeto potrajalo, prijelaz se čini snažnijim. No bilo kako bilo, volite li kod kuće držati prozor otvorenim, svakako će vam trebati jedan omiljeni dodatak – topla dekica! Ne mora biti jako debela, s obzirom na to da tek zalazimo u jesen, ali mora biti meka i ugodna. A kad se smjestite, za potpuni doživljaj treba vam još samo dobra knjiga. Tu na scenu stupamo mi s novim književnim poslasticama. Izbor je šarolik pa će za svakoga biti ponešto.

Kraljevstvo – Jo Nesbø

Krećemo žestoko. Nesbø je ime koje garantira dobru prodaju knjiga, a njegov novi roman dugo se i nestrpljivo čekao. Ovoga puta izostavljen je istražitelj Harry Hole pa oni koji nisu upoznati sa serijalom o njemu ne moraju brinuti jer je knjiga zasebna priča.

„Kraljevstvo“ je snažna pripovijest o dva brata povezana mračnom tajnom. Carla i Roya život u jednom trenutku razdvoji te svaki krene svojim putem. Nakon nekog vremena Roy se vraća u njihovo zajedničko mjesto rođenja, ne shvaćajući da će taj povratak pokrenuti lavinu događaja čije je sjeme dugo spavalo. Hoću knjigu, 149 kn

Američka prašina – Jeanine Cummins

Ovaj veliki svjetski hit aktualne tematike napokon je dobio svoj hrvatski prijevod. U knjizi „Američka prašina“, Jeanine Cummins problematizira tematiku meksičkih i srednjoameričkih migranata koji pokušavaju prijeći u SAD.

Tijekom istraživanja građe za roman, Jeanine je posjetila skloništa i sirotišta u Meksiku, susrela se s djelatnicima humanitarne pomoći koji opskrbljuju migrante u pustinji, intervjuirala pravnike koji pružaju pro bono usluge za maloljetnike bez pratnje te i sama volontirala u Tijuani. Sva su joj ta iskustva pomogla shvatiti zašto se migranti odlučuju na takvo tegobno i opasno putovanje u neizvjesnost te je s puno empatije ispričala njihovu potresnu priču. Hoću knjigu, 129 kn

Divlje iskre – Nikita Gill

Dok čekamo novu knjigu poezije Rupi Kaur (da, u pripremi je!), imamo se priliku upoznati s jednom drugom izvrsnom pjesnikinjom koja obrađuje sličnu tematiku. U ovoj čarobnoj zbirci pjesama, Nikita Gill bez sustezanja istražuje vatru koja gori u svakoj ženi i osjećaje koji počivaju u dubini duše.

Junakinje bajki i mitova, mudrost božica i stih koji žari fantastičnom ljepotom – ova iskrena i moćna zbirka eksplozija je ženstvenosti, snage i osobnoga rasta. U ovim stihovima čitatelji će pronaći veličanstvenu energiju iz kakve se rađaju otpor i revolucija. Hoću knjigu, 99 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Romantični krojevi

Knjige za bolje upoznavanje sebe

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići