Knjiški hitovi za sezonu otpala lišća

Knjige koje će vam odvratiti pozornost od tugovanja za ljetom prema preporuci Branka Matijaševića

Rani zalazak sunca znači najmanje dvije stvari – stigla je jesen i večeri postaju duže. Iako su se društvena događanja malo oporavila te ih tu i tamo ima, i dalje ćemo noći, većinom, dočekivati u svom domu. Osim gledanja popularnih serija – kojih doista ima mnogo – jedan od najkvalitetnijih načina provođenja slobodnog vremena jest čitanje knjiga. Pregledali smo ponudu u knjižarama i za vas izabrali nove hit-naslove.

Ona druga crnkinja – Zakiya Dalila Harris

Hvaljeni prvijenac američke spisateljice Zakiye Dalile Harris. Ovaj mračan i zabavan triler, ujedno i satira koja se bavi pitanjima rase i klase, potvrdio je svoj status jednog od najiščekivanijih prvijenaca godine osvajanjem top-ljestvica najprodavanijih knjiga odmah po svom izlasku.

Nella Rogers, 26-godišnja asistentica i jedina crna osoba koja radi u prestižnoj nakladničkoj kući Wagner Books, umorna je od mračne atmosfere u uredima te svega što za sobom povlači. Ne čudi što je presretna kad sazna da u ured dolazi još jedna crnkinja – Hazel. No stvari se vrlo brzo počnu odvijati u neočekivanom smjeru te potencijalne prijateljice postaju žestoke suparnice. Hoću knjigu, 129 kn

Institut – Stephen King

Ako postoji jedan autor na kojeg se možete osloniti kad želite čitati jezive priče, onda je to zasigurno Stephen King. Usred noći, u predgrađu Minneapolisa nepoznati provalnici ubijaju roditelje dvanaestogodišnjeg Lukea Ellisa, a njega omamljuju i odvode u nepoznatom smjeru.

Cijela operacija traje manje od dvije minute. Luke će se probuditi u Institutu, u sobi koja izgleda posve jednako kao njegova soba, osim što nema prozor. S druge strane njegovih vrata nalaze se sobe koje skrivaju neku drugu, posebno nadarenu djecu, sa sposobnostima telekineze i telepatije, koja su se ondje našla na jednak način. Što se događa i tko stoji iza svega? Hoću knjigu, 189 kn

Povrće – Jamie Oliver

Rijetko objavljujemo o kuharicama, no kad naš omiljeni majstor zanata napiše knjigu, ne želimo propustiti priliku. Jamie Oliver, jedan od najprodavanijih autora kuharica na svijetu, vraća se s najukusnijim receptima na bazi povrća.

U posljednje vrijeme sve više nas želi povećati količinu povrća koje konzumiramo, bilo zbog zdravstvenih razloga, njihove cijene ili zaštite planeta. Inspiriran raznolikim receptima diljem svijeta, Jamie nudi ukusna i jednostavna jela koja slave čari povrća i nakon kojih ćete se osjećati sito, zadovoljno i sretno – te vam meso neće nedostajati na tanjuru. Hoću knjigu, 199,90 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Profinjene knjige za elegantan ulazak u jesen

Razmazite se bogatom jesenskom njegom

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići