Profinjene knjige za elegantan ulazak u jesen

Zavirite u nove preporuke Branka Matijaševića

Jesen stiže i boji svijet oko nas u crveno-smeđe tonove. Završetkom ljeta svjedočimo laganom padu temperatura, a time i ulasku u malo duže razdoblje hladnoće. Jesen je inspiracija mnogim umjetnicima jer posjeduje eleganciju – i poetičnu melankoliju – koju ne nalazimo u drugim godišnjim dobima. Kako bismo vas pripremili za polagano gašenje prirode, odabrali smo nekoliko profinjenih naslova uz koje ćete provesti ugodne, svježe večeri.

U ime ljubavi – Stephanie Scott

U Japanu je procvjetala tajnovita industrija wakaresaseya – jedan od supružnika unajmljuje osobu koja će zavesti drugog kako bi stekao prednost u brakorazvodnoj parnici. Kad Sato unajmi Kaitara da zavede njegovu suprugu Rinu, misli kako će to biti jednostavan slučaj. Ali Sato nikad nije istinski razumio Rinu ni njezine želje, a Kaitarov je zadatak upravo taj i on ga uspješno obavlja.

Dok Rina ni ne sluti što ih je zapravo spojilo, ona i Kaitaro se ludo zaljubljuju, što pokreće niz nasilnih djela koja će zauvijek proganjati njezinu kćer Sumiko. Stephanie Scott priča priču iz različitih kutova, smjestivši je u čarobne japanske krajolike, te uvjerljivo opisuje preljub i njegove zamršene posljedice. Hoću knjigu, 119 kn

Čovjek u crvenom kaputu – Julian Barnes

Barnes nas vodi na raskošno, duhovito, zabavno putovanje Parizom u vrijeme belle époque, kroz neobičnu životnu priču jednog od začetnika moderne kirurgije, Samuela Pozzija. U ljeto 1885. godine, tri Francuza stigla su u London da provedu nekoliko dana u “intelektualnom provodu”: princ, grof i jedan običan pučanin talijanskog imena.

Vremenom je svatko od njih postao poznat, ali tko su zapravo oni bili tada i što je značio njihov kratki boravak u Engleskoj? U odgovoru na ta pitanja, autor razmotava priču o njihovim životima koji se odigravaju na pozadini belle époque u čarobnom gradu na obalama Seine. Hoću knjigu, 139 kn

Naše sretno vrijeme – Ji-young Gong

Naše sretno vrijeme proslavljeni je roman Ji-young Gong, šokantan i uznemirujuć s jedne strane, ali i melankoličan i topao s druge. Preispitujući zločin i kaznu, život i smrt, krivnju i oprost autorica je, paradoksalno, uspjela ispisati poetičnu posvetu ljubavi i suosjećanju.

Prošaran religijskim tonom, roman ponire duboko u ljudsku dušu razapetu traumom, krivnjom i iskupljenjem i odašilje snažnu kritiku društvu čije se promjene tragično prelamaju na pojedincu. Poput Molim te, pazi na mamu Kyung-sook Shin, i ova priča o oprostu i snazi ljubavi velika je korejska uspješnica. Hoću knjigu, 139 kn

Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer

Radnja ovog impresivnog romana koji osvaja, izaziva, iritira, zabavlja te naposljetku ostavlja čitatelja potpuno preneražena, počinje dolaskom pripovjedača u luksuzan, ali zapušten Grand Hotel Europa. Ilja Leonard Pfeijffer u romanu rekonstruira zanosnu priču o “ljubavi u doba masovnog turizma”.

Grand Hotel Europa njegov je privremeni smještaj, nakon neuspjeha ljubavne veze s povjesničarkom umjetnosti Clio, s kojom je bio započeo strastven ljubavni odnos u Genovi i s kojom je potom otišao živjeti u Veneciju. Ondje, u hotelu koji svojim labirintskim prostorima i živopisnim gostima podsjeća na poznate hotele iz svjetske književnosti, pripovjedač nas vodi na intimno, no uistinu veličanstveno putovanje. Tisak media, 149 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Detalji koji zrače elegancijom

Baš sve što školarcima može zatrebati

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići