Kolač od bundeve

Bruna Vučak pripremila je pravu jesensku poslasticu

Iako ovaj recept tipkam na, još uvijek, ljetnim temperaturama, kalendarska jesen nam je davno stigla, a s njom i kraljica ovog godišnjeg doba – bundeva! Mislim da je s pravom tako nazivaju jer je pristupačna namirnica i s njom stvarno možete svašta! Ovog puta sam se odlučila za sočni kolač s bademima čiji vam recept donosim u nastavku. Uživajte!

Priprema:

1. Jaja i šećere izmiješajte pjenjačom pa dodajte pire od bundeve i ulje.

2. Potom dodajte i suhe sastojke pa sve sjedinite.

3. Na kraju lagano umiješajte nasjeckanu čokoladu i, po želji, pospite listićima badema.

4. Smjesu pecite u kalupu za kruh 45 minuta na 180 stupnjeva.

Savjeti:

1. Za 300 g pirea od bundeve potrebna vam je otprilike polovica oguljene i očišćene bundeve srednje veličine. Bundevu možete ispeći u pećnici na 180 °C 20-ak minuta ili ju skuhati u vodi ili na pari. Potom ju samo izradite štapnim mikserom.

2. Umjesto začina za medenjake možete koristiti cimet.

3. Ulje možete zamijeniti otopljenim maslacem.

4. Umjesto mljevenih badema možete koristiti orahe ili lješnjake.

5. Ako nemate kalup za kruh, kolač možete peći i u kalupu za tortu ili kao muffine.

Vanilin šećer S-BUDGET, 6,99 kn (0,93 €); brašno S-BUDGET, 1 kg, 8,99 kn (1,19 €); prašak za pecivo S-BUDGET, 1,99 kn (0,26 €); suncokretovo ulje S-BUDGET, 1 l, 12,99 kn (1,72 €); aroma vanilije Natur*pur, 29 kn (3,85 €); smeđi šećer S-BUDGET, 1 kg, 12,99 kn (1,72 €); jaja S-BUDGET, 6 kom, 10,99 kn (1,46 €); začin za medenjake Kotányi, 7,99 kn (1,06 €); bourbon vanilija šećer Dolcela, 6,99 kn (0,93 €), sve SPAR

Foto: Bruna Vučak

INSPIRIRAJTE SE

Za wow efekt uskočite u ovaj trend

Tri izvrsna romana za mlade u kojima će uživati i odrasli