Tri izvrsna romana za mlade u kojima će uživati i odrasli

Branko Matijašević donosi naslove koji će vas transportirati u fantastične svjetove

Tijekom našeg se života dogode neke neobjašnjive promjene u navikama razmišljanja. Recimo, većina nas vrijeme za maštanje koristi ljeti ili planirajući ljetni odmor. To je razumljivo, s obzirom na to da je ljetni odlazak s posla dio radne kulture. No djeca maštaju stalno te vrlo dobro znaju kad je ono pravo vrijeme za pričanje priča – jesen i zima. Kad vani zahladi, svijet postaje nekako tiši i tjera nas da se uvučemo ispod dekice kao metaforičke logorske vatre. U dječjim pričama, a nerijetko i u fantastičnim pripovijestima za odrasle, jesen i zima imaju uvjerljivo nadmoćnu ulogu prilikom stvaranja duboke atmosfere. Ovoga smo puta odabrali nekoliko novih izdanja koja će vas trenutačno transportirati u svjetove najneobičnijih događaja, likova i bića. Iako se radi o naslovima koji su namijenjeni djeci, toplo vam preporučujemo da ih pročitate bez obzira na svoju dob.

Priča bez kraja – Michael Ende

Bastian Balthasar Bux, bježeći pred dječacima koji su ga zlostavljali, otkriva u jednom antikvarijatu čudesnu knjigu: Priču bez kraja. Sakrije se na školskom tavanu pa čitajući knjigu uranja u zemlju Fantaziju i nevjerojatne pustolovine kroz koje prolazi dječak Atrej ne bi li spasio zemlju i Dječju Caricu. Jer, Fantaziji prijeti tajanstveno i opasno Ništavilo.

No spasiti je može samo ljudsko dijete koje će doći iz stvarnog svijeta. Hoće li to biti Bastian, povučen, uplašen, samozatajan i nadasve maštovit dječak? Ovo klasično djelo njemačke fantastike svjetski je bestseler – preveden na više od 40 jezika i prodan u više od 9 milijuna primjeraka. Ovo novo izdanje doista je impresivne kvalitete i pravi je ukras za policu. Tisak media, 149 kn (19,78 €)

Legenda o Podkinu Jednouhom – Kieran Larwood

Podkin Jednouhi je legenda: neustrašiv zec-ratnik čija je slava o lukavštini i pobjedi u bitci putovala kroz stoljeća. Ali kako je on postao tako moćan borac? Odgovor vas može iznenaditi… Kad je neki putujući bard stigao u zečinjak Trnjak noću o zimskom suncostaju, toplo su ga dočekali. Zauzvrat za hranu i ležaj, on zasjedne da im ispriča kako je Podkin Jednouhi postao legenda… I uskoro su zečevi očarani slušajući priču o tome kako je jedan maleni izgubljen zec nadvladao najokrutnijega neprijatelja i postao u njihovoj zemlji najveći ratnik od pamtivijeka.

Ta nam srčana i čarobna epska fantazija za najmlađe čitatelje dolazi iz pera nagrađivanog autora za djecu i mlade Kierana Larwooda i obogaćena je predivnim ilustracijama međunarodno poznatoga Davida Wyatta, koji je prethodno ilustrirao romane Terryja Pratchetta, Philipa Pullmana i J. R. R. Tolkiena. Hoću knjigu, 119 kn (15,79 €)

Knjiga ukradenih snova – David Farr

Kad Rachel i Robert pomognu svojem ocu knjižničaru ukrasti zabranjenu knjigu, bivaju uronjeni u svijet prepun opasnosti. Svi su u potrazi za Knjigom ukradenih snova, njihov otac biva uhićen, a Rachel i Robert bacaju se u bijeg. Pritom moraju otkriti kakve to tajne knjiga krije te pronaći magičnu stranicu koja joj nedostaje.

No zao i proračunat predsjednik Charles Malstain na njihovom je tragu i učinit će sve kako bi im preoteo ono što posjeduju. Kad Rachel i Robert otkriju čarobnu istinu o knjizi, odlučit će učiniti sve u svojoj moći kako bi spriječili da ona dopadne baš njemu u ruke – dođe li do toga, Charles Malstain vladat će zauvijek. Hoću knjigu, 139,39 kn (18,50 €)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Stylish šalica užitka

Kako se odjenuti za kišne dane?

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići