KOLAČ OD ROGAČA I JABUKA

Po receptu Brune Vučak

Moram priznati da su mi kolači s rogačem posebno dragi jer me rogač, odnosno stablo, asocira na bakin vrt. Mislim da je rogač nepravedno podcijenjena namirnica, valjda zbog intenzivnog mirisa. Ali u kombinaciji s ostalim sastojcima u ovom kolaču njegov miris nije toliko jak, a puno je okusa! Svakako vam savjetujem da ga isprobate 🙂

 

Priprema:

Jaja i šećer pomiješajte pjenjačom ili mikserom pa dodajte naribane jabuke, ulje, vaniliju i rum.

Potom dodajte ostale sastojke i sjedinite.

Smjesu prebacite u kalup za kruh i pecite 50 minuta na 170 °C.

Ostavite kolač da se ohladi prije rezanja.

Ako želite, pospite ga šećerom u prahu.

 

SPAR proizvodi: brašno (1,29 €), prašak za pecivo (0,29 €), vanilija (2,12 €), mljeveni orasi (2,18 €), smeđi šećer (1,39 €), suncokretovo ulje (1,89 €), jaja (1,17 €)

Savjet:

Mljevene orahe možete zamijeniti bademima ili lješnjacima.

Umjesto ulja možete koristiti rastopljeni maslac.

Uz cimet možete dodati i začin za medenjake.

Kolač možete pripremiti i u kalupu za kuglof ili muffine.

Znate da je kolač pečen kad u njega zabodete čačkalicu i ona izađe suha.

Foto: Bruna Vučak

Galette sa šljivama

Brza torta od sira i šumskog voća