Koža vs. traper – koji klasik birate?

Vječne jakne koje ne izlaze iz mode

Jedan od najvećih problema jutarnjeg odijevanja svake prijelazne sezone je odabir jakne. Za profinjene outfite izbor, jasno, uvijek pada na baloner, a za poslovne, čim malo zatopli, neizbježan je sako. No, urbane casual kombinacije redovito zadaju muke jer dilema između traper jakne i one kožne kod većine žena još uvijek nije riješena.

Obje varijante nude izvrstan retro prizvuk kojem već sezonama težimo pa na tom polju zaista ne znamo kojoj bismo dali prednost. U isto vrijeme obje su urbane i odlično pristaju street style kombinacijama, a iako je donedavno vrijedilo pravilo koje nam je olakšavalo odluku i prema kojem se traperice ne bi smjele spajati s traper jaknom, od ovog proljeća ono službeno više ne postoji. Tako su denim on denim kombinacije postale jedne od omiljenijih i sve viđenijih na gradskim ulicama.

Mango, 349,90 kn

Jake’s, Peek&Cloppenburg, 1299 kn

Bershka, 159,90 kn

I kožne i traper jakne povijesno pripadaju vrlo srodnim supkulturama pa će zato dati gotovo isti stilski dojam. No posljednjih godina udaljile su se od svojih korijena kako kulturalnim značajem tako i varijacijama krojeva koje nude širok spektar odabira za svaki stil, kombinaciju i potrebu, stoga niti na tom polju ne možemo donijeti odluku o favoritu. Čak ni kad ih stavimo u dvoboj u looku čiju osnovu čini romantična cvjetna haljina – jer obje će se odlično na nju kombinirati. Zaključak je da se obje moraju naći u svakoj ženskoj garderobi neovisno o godinama i građi tijela, a jutarnji izbor ćemo od sada prepustiti prstu sudbine i birati jaknu zatvorenih očiju ili bacanjem kovanice u zrak.

Zara, 399,90 kn

Calvin Klein, Fashion & Friends, 779 kn

Stradivarius, 699,90 kn

Foto: Mango, Stradivarius i press

INSPIRIRAJTE SE

Cut out – hrabri izrezi koje trebate imati

Za cool proljetni look nabavite ovih 7 komada

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići