Must-have uredski dodaci za svaki dan

Ručak i užina nikad nisu bili finiji

Možemo reći kako su posljednjih godina briga o prehrani i kuhanje postali trendovi u koje svi jedva čekaju uskočiti. Eksperimentiramo sa sastojcima, začinima, receptima i njihovim brojnim kombinacijama. Samim time, u brojnim je uredima nekako iščeznula kultura naručivanja brze hrane pod pauzama. Njezino mjesto zauzeo je običaj nošenja obroka od doma koji se obično pripremaju večer ranije. No ponekad je određenu hranu pomalo nezgodno nositi, posebno ako dugo putujete do posla ili se koristite javnim prijevozom. Zato će kvalitetne posude za transport hrane biti odličan ulog u nutritivno bogatu budućnost.

Bez obzira na to nosite li sa sobom salatu, kakvo mesno jelo ili pak nešto na žlicu, plastične i metalne posude s dobrim zatvaračem najbitnija su stavka. Pri odabiru one koja će postati vaša suputnica vodite se jelima koje najčešće pripremate. Ako se orijentirate na jednostavnije obroke poput salata ili jela bez priloga, jedna plastična posuda u dimenziji koja će sigurno čuvati dovoljnu količinu bit će najbolja opcija. U slučaju da se volite igrati količinama i ne nosite svaki put istu, obratite pozornost na setove koji dolaze u različitim obujmima tako da svaki dan imate odgovarajući. Svima koji vole složenije obroke koji obiluju različitim prilozima dobro će doći kutija s različitim odjeljcima u kojoj se namirnice sigurno neće miješati.

Rosmarino, Vitapur, 79,95 kn (10,61 €)

Korkmaz, LONCI & POKLOPCI by Bajde, 124 kn (16,46 €)

Mepal, Müller, 79,90 kn (10,60 €)

Društvenim mrežama kruži vjerovanje kako vas nošenje boce za vodu čini 10 posto atraktivnijima. Koliko je to istinito, ne možemo tvrditi, ali vjerujemo da bi se isto moglo prenijeti i na termos boce, a možda i šalice. Kako bilo, dobro ih je posjedovati. Kako za nošenje kave, čajeva, pa čak i vode, tako i za tekuće obroke. Posebno juhe, koje su nezgodne za prenošenje, a posebno dobro dođu za hladnih dana koji su pred nama. Osim toga, termos boce lako se održavaju i u pravilu ne poprimaju lako okuse pa ćete tako svojoj moći pronaći bezbroj namjena u brojnim prilikama, ne samo za nošenje hrane i omiljenog napitka na posao.

 

Delimano, Top Shop, 89,95 kn (11,94 €)

Rosmarino, Vitapur, 97,93 kn (13 €)

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Počele su pripreme za školu

Back to work stylish vodič