Najljepše književno iznenađenje godine – „Priče za laku noć za mlade buntovnice“

Postoje izvrsne knjige za djecu, ali „Priče za laku noć za mlade buntovnice“ je nešto stvarno posebno

Elena Favilli i Francesca Cavallo, dvije vizionarke iz Italije, udružile su se kako bi promijenile izdavački svijet i pružile nam nešto sasvim novo i originalno. Naravno, nisu namjeravale promijeniti sve, no ipak, to se dogodilo.

Nakon više godina iskustva u radu u području dječjih medija, shvatile su da među knjigama za djevojčice nedostaje barem jedna koja bi im pripovijedala o postignućima izvrsnih žena od pamtivijeka pa sve do danas.

I tako je nastala zbirka priča, vrlo inspirativnih, o životima žena koje su na ovaj svijet donijele nešto novo i dobro. U ovoj je knjizi skupljeno njih stotinu (a kako ih ima puno više, sprema se i nastavak!). Da je selekcija bila itekako dobro promišljena i isplanirana, svjedoči nam činjenica da u knjizi možemo pronaći široki dijapazon najrazličitijih žena i zanimanja kojima su se bavile kako bi obogatile društvo.

Unutar korica pronaći ćete sudbine astronautkinja, aktivistica, znanstvenica, balerina, dizačica utega, rokerica, slikarica, autorica knjiga, državnica, avijatičarki, izumiteljica, vozačica motokrosa, partizanki, bolničarki, surferica, kraljica i mnogih drugih. Od poznatijih ličnosti, tu su Frida Kahlo, Hillary Clinton, Kleopatra, Coco Chanel, sestre Brontë, Marie Curie, Joan Jett.

Značaj ove knjige ipak nije u isticanju vrijedne ostavštine poznatih, već je veliki dio naglaska na ženama koje su učinile čuda, a istovremeno nisu toliko poznate. Kada barem nakratko prolistate knjigu, zapanjit će vas bogatstvo ženskog duha i nebrojeni putevi kojima se on kretao (i još uvijek kreće) kako bi se ostvario njegov puni potencijal.

Osim priče, svaka od žena dobila je maštoviti portret sebe, a svaku ilustraciju potpisuje jedna od šezdeset umjetnica iz svih krajeva svijeta. Entuzijazam koji pršti iz njih je zarazan, dok se stilovi crtanja i slikanja razlikuju koliko i žene o kojima čitate. No nešto sve to spaja u zaokruženu cjelinu – vjera u snagu žene te sveobuhvatnost ljudskog duha koji ne poznaje razliku među spolovima.

Kada vam netko kaže da su muškarci gradili povijest, samo im stavite ovu knjigu u ruke. Vjerujemo da tako nešto više nikada neće ponoviti.

Za kraj, prenosimo vam poruku autorica ove iznimne knjige:
„Mladim buntovnicama iz cijeloga svijeta: sanjajte još veće snove, težite višem, borite se žešće, a kad posumnjate, ne zaboravite: vi ste u pravu.“

Autorice knjige Elena Favilli i Francesca Cavallo

Knjigu možete kupiti u knjižarama Tisak Media i Hoću knjigu u City Centeru one po cijeni od 119,00 kn.

Fotografije: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Top 5 bestselera koji se moraju naći na vašoj polici knjiga

Petra - grad u stijeni

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići