Napunite baterije za ljetne dane

Kvalitetan san je najvažniji

Proljetni umor ostavili smo iza sebe, ali se od njega još nismo u potpunosti oporavili. Naravno, većina za to čeka godišnji odmor da na obali uživa u suncu i moru koje odmaraju na posebnoj razini. No ne smijemo zanemariti dobar san. Jer, iako nas dugi ljetni dani zovu na izlaske, druženja i aktivnosti na otvorenom, dugoročno će sva ta predivna iskustva, bez kvalitetnog sna, ostaviti loše posljedice na naša tijela. Pa iako si rijetki u ovom užurbanom tempu mogu osigurati 8 sati neprekidnog sna, vrlo je važno da što češće stremimo ka tom idealu.

Nesanica je čest problem, ali u brojnim slučajevima rješiv promjenom madraca, jastuka i posteljine. Nije rijetkost da zbog starije posteljine i one neadekvatne za godišnje doba ne možete tako lako utonuti u san, bez obzira na umor. Uz to je moguće i da se zbog toga budite nekoliko puta kroz noć. Zato za ljetno vrijeme uložite u kvalitetan jastuk koji će propuštati zrak, biti odgovarajuće debljine za vaše potrebe i prilagođavati se položaju glave. Osim toga, lagani pokrivač i posteljina od prirodnih materijala učinit će veliku razliku.

Jastuk NEO Bamboo Memory, Vitapur, 377,93 kn

Set pokrivač i jastuk, Top Shop, 599,95 kn

Nekada se puno više vodilo računa o odabiru pidžame. Danas to nije slučaj kod mnogih. Tako za potrebe spavanja prenamjenjuju stare komotne majice, ponekad čak i donje dijelove trenirki. No to i nije baš preporučljivo. Pidžama može itekako biti odgovorna za dobar, odnosno loš san. Neki sintetički materijali potiču na dodatno znojenje, a jako široka odjeća gužva se i postaje neudobna. Zato si radije priuštite pidžamu u svojoj veličini i provjerite da je izrađena od pamuka ili svile.

Spavaćica, Intimissimi, 299,90 kn

Ogrtač, Palmers, 607 kn

Uređenje spavaće sobe također utječe na kvalitetu sna. Svijetle boje djelovat će opuštajuće, dok tamne mogu uzrokovati loš san. Važno je i redovito prozračivanje prostora, ali i čistoća te urednost prostora. Osim toga, rituali prije spavanja važan su faktor za dobar san. Barem sat vremena prije odlaska u krevet nije preporučljivo gledanje bilo kojeg ekrana. Ako prije spavanja čitate, neka to bude pri nježnom umirujućem svjetlu. A ne bi bilo loše da, kao u djetinjstvu, vodite dnevnik u koji ćete unijeti sve što vas muči kako biste rasteretili um i opustili se prije sna.

Lampice, Posteljina.hr, 99,90 kn

Bilježnice, Stradivarius, 49,90 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Bijeli komadi su must-have

Knjige o kojima će se (i prije) ovog ljeta pričati

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići