Neizostavan dio torbe za plažu

Jeste li ponijeli ručnik?

Ručnik je jedan od onih tekstilnih komada koji je uvijek prisutan, bilo u kupaonici, na plaži, čak i u kuhinji. Naš je život gotovo nezamisliv bez ručnika. No, na njih često ne obraćamo onoliko veliku pažnju koju bismo trebali. Kad je riječ o ručnicima za plažu, najvažnije nam je da su dovoljno velikih dimenzija i da su lijepi, a materijal od kojeg su izrađeni često i ne provjeravamo. A upravo to je jedna od ključnih stavki koja određuje hoće li ručnik ispunjavati svoju primarnu svrhu upijanja.

Kao i za ljetnu odjeću, tako je i za ručnik važno da pamuk ima prioritet nad svim drugim materijalima. S obzirom na to da je riječ o prirodnom materijalu, moć upijanja ručnika od 100 posto pamuka bit će veća od bilo kojeg drugog materijala ili mješavine. Osim toga, potpuno pamučni ručnici često su izdržljiviji od sintetičkih inačica, pa ćete na kupovinu novog moći gledati kao na investiciju koja će vas služiti i u budućnosti. Međutim, pamučni će ručnici učestalim korištenjem i pranjem postajati sve grublji, što smeta suhoj i osjetljivoj koži, osobito dječjoj. Stoga, imate li nježniju kožu, radije za svoj novi ručnik za plažu odaberite mješavinu s poliesterom, no neka pamuk i dalje dominira u sastavu.

Calzedonia, 26,50 € (199,66 kn)

United Colors of Benetton, 27,78 € (209,31 kn)

Yamamay, 25,95 € (195,52 kn)

Kad je riječ o bojama i dizajnu ručnika za plažu – izbora u trgovinama ne manjka. Brendovi su gotovo svaku moguću zamisao pretočili u djelo i tako u ponudu uvrstili opciju za svačiji ukus. Ipak, plažama i dalje vladaju varijante u punoj boji ili one cvjetnog i prugastog uzorka. Zato će odabir jednog ili dva takva ručnika biti nepogrešiv i prkositi svakom novom trendu koji bi se mogao pojaviti u budućnosti. Isto će vrijediti i za klasičan pravokutni oblik u širini od barem 90 cm i duljini koja najviše odgovara vašim potrebama. Pripadate li većini koja vrijeme na moru voli provoditi u dugom sunčanju ili opuštanju u hladovini, duljinu ručnika birajte prema svojoj visini. No, u tom slučaju nemojte zaboraviti u torbu ubaciti barem još jedan ručnik, koji može biti i manji, da biste imali opciju za ogrtanje i brisanje nakon ugodnog plivanja.

H&M, 12,99 € (97,87 kn)

Tezenis, 15,79 € (118,97 kn)

Oysho, 25,99 € (195,82 kn)

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Mermaidcore – neodoljiv mikro trend

Hit komadi u nijansama sunca

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići