Nove književne poslastice

Opuštanje uz dobru knjigu visoko je na listi naših prioriteta, a ove preporuke biti će ključne pri izboru iduće knjige

Knjižare su se napokon otvorile i na police su (polako) počele stizati nove knjige. U ovo bismo vrijeme, u drugim okolnostima, imali trgovine nakrcane hitovima kao pripremu za ljeto, no za to ćemo još mrvicu pričekati. Ipak, ono što se nudi sasvim je dovoljno za svaki interes i književni ukus. Mnogi su od nas tijekom proteklih mjeseci zavoljeli čitanje, dok su iskusni čitači shvatili koliko im sreće i zadovoljstva može donijeti dobro ispričana priča. Pa krenimo s preporukama Branka Matijaševića koje će zadovoljiti obje navedene skupine.

Oni koji su voljeni – Victoria Hislop

Autorica koju mnogi pamte po njezinu velikom hitu „Otok“ vraća se s izvrsnim povijesnim romanom koji sadrži sva obilježja elegantnog pisanja po kojem je postala poznata. Ovo je epska priča o jednoj običnoj ženi i jednoj običnoj obitelji tijekom burnog razdoblja 20. stoljeća. Atena 1941. Nakon desetljeća političke nesigurnosti, Grčka je ideološki duboko podijeljena zemlja.

Petnaestogodišnja Temis najmlađe je dijete u obitelji u kojoj se jedni priklanjaju desnici, a drugi ljevici. Nacistička okupacija dodatno zaoštrava sukobe među onima koje voli. S nacistima dolazi i glad, a kad joj pred očima od gladi umre najbolja prijateljica, Temis se angažira u pokretu otpora. Životni put dovest će je do nemoguće situacije u kojoj će morati odabrati između vlastitih uvjerenja i želje za životom. Napeto i dramatično. Hoću knjigu, 129,00 kn

Kradljivac poljubaca – L. J. Shen

A sada nešto vrlo zabavno i pomalo provokativno. Francescu Rossi odgajali su strogo i tradicionalno. Cijeli je svoj život živjela u zlatnom kavezu. Jedino u što je bila sigurna jest da će se udati za Angela Bandinija, nasljednika jedne od najmoćnijih obitelji čikaškog Sindikata podzemlja. Ona i Angelo poznaju se cio život i vole se već dugo.

No prvi joj je poljubac ukrao maskirani vrag ispod crnoga čikaškog neba, senator Wolfe Keaton. On je nemilosrdan, snažan, ambiciozan i šarmantan kad mu to odgovara. A nadasve je poznat kao nepopravljivi ženskar. Francesca ostaje zaglavljena između budućnosti koju je zamislila i sadašnjosti koja joj je nepodnošljiva. Njezino se srce raspuknulo na dva dijela i krvarilo za dvojicu suparnika koji su se za njega borili do gorkoga kraja. Roman koji će vam ukrasti vrijedne sate sna, ali nećete požaliti. Tisak Media, 89,00 kn

Moja sestra, serijski ubojica – Oyinkan Braithwaite

Volite li u svojim krimićima dozu crnog humora i otkačenosti, posegnite za naslovom interesantne britansko-nigerijske autorice. Radnja je smještena u Lagos, a priča nas vodi u mračan život dviju sestara od kojih je jedna, pogodili ste iz naslova, serijski ubojica. Pripovjedačica čiji glas nas vodi je Korede, medicinska sestra koja sebe smatra ne baš privlačnom.

Njezina je pak sestra pravi magnet za muškarce. Šteta što u posljednje vrijeme završe izbodeni kuhinjskim nožem pa Korede mora čistiti za sobom nered koji joj sestra ostavi. Priča je napeta i brzo teče, a osim ubojstava vrti se oko obiteljskih odnosa koji u sebi nose sjeme ludila. Unatoč tome, stil je pisanja direktan i zabavan, a roman obiluje crnohumornim situacijama. Velika preporuka za ovu kratku, ali slatku knjigu. Hoću knjigu, 99,00 kn

Foto: Shutterstock i press

City loves your style!

We love your style

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići