Novi napeti krimići

Kriminalistički se žanr već godinama nalazi među najpopularnijima kod čitatelja svih generacija

Mnogi se pitaju što je to u krimićima što nas tjera da ih toliko čitamo, no pravi se obožavatelji ne zamaraju time. Njihov je glavni cilj pronaći svjež, uzbudljiv roman koji će ih dovesti do stanja neizdržive napetosti. Napravili smo pregled novijih romana iz ovog opasnijeg područja beletristike.

GLASINE – Lesley Kara

Živimo u vremenu koje je glasine pretvorilo u zanimljiv pojam: fake news. Laži i priče koje s istinom nemaju previše veze miješaju se s činjenicama zbunjujući javnost. No ponekad se iza rekla-kazala skrivaju vrlo mračne tajne kao, primjerice, u ovom romanu.

Priča se da je u gradu zloglasni ubojica djece. Priča se da je žena i da živi pod novim imenom. Tko je ona? Hoće li njezin zločinački um ponovno posegnuti za ubojitim oružjem? Kad Joanna, samohrana majka, u školskom dvorištu čuje tu glasinu i prepriča je prijateljici, tu vijest ništa neće moći zaustaviti i u malom gradu probudit će se duhovi. Glasine se šire i više nitko nije siguran. Hoću knjigu, 99 kn

PROŠLO VRIJEME – Lee Child

Iako smo na početku napisali da će biti riječ o krimićima, ne možemo izostaviti novi roman s Jackom Reacherom, omiljenim akcijskim junakom. Lee Child već godinama piše vrhunske trilere, stvarajući i održavajući živom legendu o usamljenom zaštitniku pravde. Ovoga će puta Jack zagrebati u prošlost svoje obitelji i zaputiti se stazom koja vodi u mračne hodnike sjećanja.

Jack Reacher kreće na putovanje Amerikom, od Mainea do Kalifornije. No na seoskoj cesti duboko u šumama Nove Engleske ugleda putokaz do mjesta u kojemu nikada nije bio. Gradića u kojem je rođen njegov otac. Sljedećeg jutra, u arhivu gradskog ureda Reacher se raspituje o nekadašnjem domu svoje obitelji. Saznaje da u gradu nikada nije živio nitko s prezimenom Reacher. Zna da se njegov otac nikada nije vraćao onamo. Jack se počinje pitati je li ikada i živio ondje. Hoću knjigu, 59,90 kn

VRT LEPTIRA – Dot Hutchison

Uz osamljenu vilu leži prekrasan vrt. U vrtu se nalazi skupina dragocjenih leptira – mladih otetih žena, tetoviranih kako bi što više sličile svojim imenjacima. Njihov je čuvar Vrtlar, okrutan i poremećen čovjek opsjednut hvatanjem i očuvanjem „vrste“. Nakon otkrića vrta, jedna od preživjelih djevojaka privedena je na ispitivanje gdje se FBI-evi agenti suočavaju s jednim od najmučnijih slučajeva karijera.

Djevojka poznata jedino kao Maya predstavlja još jednu u nizu zagonetki. Polaganim raspletanjem njezine priče, Maya otkriva stare strahove, nove spasitelje i stravične priče o čovjeku koji nije prezao ni pred čime kako bi zarobio ljepotu. Unatoč njezinim pričama, dvojica agenata i dalje vjeruju da Maya skriva još koju tajnu. Hoću knjigu, 119 kn

ISIJAVANJE – Stephen King

Isijavanje je horor-roman legendarnoga autora Stephena Kinga, objavljen davne 1977. godine. Kingu je to bio treći objavljeni roman i prvi bestseler nakon kojega su njegova djela redovito zauzimala mjesto na svim ljestvicama najprodavanijih romana u cijelome svijetu. No ovo nije samo horor.

Roman je iznimno potresan psihološki portret čovjeka koji se izgubi u navali podsvjesnog terora. Miješanjem elemenata nadnaravnog i vrlo realističnog, King je stvorio začuđujuće moćan miks koji i dan-danas čitatelje ne ostavlja ravnodušnima. Hoću knjigu, 149 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Dar koji traje – dobra knjiga!

Knjige za savršen početak godine

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići