Odjenite se prema vašem obliku tijela

Umijeće kombiniranja

Razumijevanje vašeg oblika tijela ključno je za stvaranje laskave i elegantne garderobe. Svaki oblik – jabuka, pješčani sat, pravokutnik i trokut – ima jedinstvene karakteristike koje se mogu istaknuti pravim odabirom odjeće. Štoviše, kad znate svoj oblik tijela, sve pojednostavljuje proces odlaska u shopping, i umjesto nerviranja, sve pretvara u jedno predivno iskustvo. Pri odabiru uvijek zapamtite – prilagođavajte odjeću sebi, a ne obrnuto.

Ritual u kojem svako jutro odabirete kombinacije isto postane puno lakši, jer možete urediti ormar pun komada za koje znate da ćete u njima izgledati i osjećati se najbolje. Prigrlite svoju prirodnu siluetu odabirom stilova koji naglašavaju vaše najbolje karakteristike i uravnotežuju vaše proporcije.

Od skrojenih krojeva do naglasaka na strateškim mjestima, imamo savjete kako se odjenuti samouvjereno i elegantno za svoj tip tijela.

Oblik jabuke

Karakteristika ovog oblika tijela je taj da ima širi središnji dio, uže bokove, a ramena su slična ili šira od bokova. Odaberite haljine s remenom ili trakom kako biste istaknuli svoj struk, a kod majica će vam divno pristajati širi dekolte. Vi ste pak sretnica kojoj će idealno pristajati baggy traperice.

haljina Mango, 79,99 €; top Zara, 25,95 €; hlače H&M, 29,99 €

Pravokutni oblik

Pravokutni tip tijela odlikuju slične mjere za poprsje, struk i bokove, stvarajući ravan oblik. Vama će odlično pristajati “Brigitte Bardot” haljina spuštenih ramena, top s tankim i dubokim naramenicama te skinny hlače koje na dnu idu u lagani trapez. Tako razbijate takozvane ravne linije svoga tijela i stvarate predivnu siluetu.

haljina Pull&Bear, 17,99 €; traperice LTB, Europa 92, 71,99 €; top Mango, 25,99 €

Trokutasti oblik

Ovaj tip tijela ima šire bokove i bedra, dok su ramena i poprsje uži. Kako biste uravnotežili ove proporcije, birajte hlače šireg strukiranog kroja koji će vam uskladiti područje na boku, ili mini suknje koji će kreirati laskavu siluetu, a top uz peplum nabore dodat će zanimljiv oblik. Pri odabiru haljine, birajte modele koji naglašavaju ramena i tako kreiraju skladan cjelokupni izgled.

haljina Zara, 39,95 €; hlače Massimo Dutti, 89,95 €; top Stradivarius, 19,99 €

Oblik pješčanog sata

Ovom obliku tijela, koji prate uži struk, veći bokovi i ramena, odlično pristaju duge haljine uz tijelo s krojem koji naglašava donji dio struka. Također, odaberite krojeve koji ne zarobljavaju ramena i ne čine ih većima, poput topa na jedno rame ili užih naramenica. Odaberite uže, skinny traperice koje naglašavaju vašu figuru, umjesto baggy hlača koje će je nepotrebno zaobliti.

haljina Zara, 39,95 €; traperice Bershka, 19,99 €; top Mango, 22,99 €

 

Foto: press Mango, Stradivarius, Zara

Sve o umijeću slojevitog odijevanja

Inspiracija: Odjenite se kao Talijanka, Francuskinja, Portugalka…

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići