Sve o umijeću slojevitog odijevanja

Kreiranje jedinstvenog stila

Iako se često govori o trendovima kad je o modi riječ, ono što uistinu izdvaja pojedine kombinacije je umjetnost odijevanja. Među njima svakako spada slojevitost, koja daje jednu posebnu dimenziju vašim outfitima.

Uz to, omogućava vam da povežete svoju garderobu raznolikim izgledom koji će uvijek djelovati kao da ste neopterećeni, a ujedno ćete odjeću prilagoditi vremenskim uvjetima. Ovladavanje ovom vještinom pomaže vam u kreiranju jednog predivnog funkcionalnog looka tijekom cijele godine, i daje vam individualnost koju je često teško postići.

Mnoge žene se boje slojevitog odijevanja jer se boje da će izgubiti svoju figuru, no uz par smjernica možete postići besprijekorni izgled koji uvijek možete nadograđivati detaljima, poput ogrlice, šala, kape, sunčanih naočala i sličnih dodataka.

Kako biste to postigli, važno je odabrati dobar temeljni sloj, kao što je prozračna majica ili košulja. Takav osnovni sloj ima svrhu svojevrsnog platna na kojem gradite ostale elemente.

Eksperimentirajte s različitim tkaninama, poput pletiva, s ciljem da običan outfit pretvorite u laskavi izgled bez puno napora. Inspirirajte se idejama naših stilista, provjerite svoj ormar i nadopunite ga onim što vam još nedostaje.

Pravi primjer kako slojevito odijevanje dobro funkcionira – neovisno o tome hoćete li ostaviti svaki komad odjeće ili ga skinuti ako zatopli, cijelo izdanje će odlično izgledati. Jedino što trebate jest jedan sloj ostaviti u automobilu ili još dodati lagani šal ako vas ne posluži vremenska prognoza. Tu je i savršen outerwear klasik za vremenska iznenađenja – baloner.

baloner Mango, 149,99 €; torba Mona, 166 €; hlače Scotch & Soda, Europa 92, 159,95 €; majica H&M, 20,99 €; košulja C&A, 25,99 €; cipele Stradivarius 22,99 €

Odličan business casual slojeviti look koji možete pretvoriti i u after-work uz sloj manje – dodajte umjesto mokasinki salonke ili cipele na petu ako vam temperature to dopuštaju i imate potpuno novu kombinaciju.

blejzer Mango, 79,99 €; prsluk Mango, 45,99 €; traperice H&M, 29,99 €; vesta Tezenis, 13,50 €; Pepe Jeans, Maras, 39,60 €; mokasinke Aldo, 119 €

Dokaz da možete u hrabro poigravanje s bojama i uzorcima. Efektni dodaci poput naočala, remena i torbe privlače pozornost i izdvajaju vas iz mase, a divno se slažu s haljinom trendi uzorka. Blejzer je dovoljno lagan da na njega možete samo nataknuti dugi kaput ili baloner, a sve možete “utopliti” i infinity šalom kad to zahtijeva situacija.

blejzer Zara, 59,95 €; naočale Balenciaga, Optika Anda, 327 €; torba Desigual, 79,95 €; haljina Mango, 69,99 €; remen Desigual, 59,95 €; čizme Nine West, 99,50 €

 

Foto: Canva, press H&M, Zara

3 kombinacije s vječnim balonerom

Must-have basic komadi koje morate imati u svome ormaru

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići