Olujna sestra – uzbudljiv obiteljski roman

Lucinda Riley britanska je spisateljica i autorica serijala Sedam sestara, a Olujna sestra čini njegov drugi dio.

Nakon Maje, čiju smo priču pratili u prvome dijelu, upoznajemo se s Ally, drugom najstarijom sestrom D’Aplièse te doslovno gutamo njezinu priču na zanimljivih petsto stranica ovog višeslojnog štiva. Sam serijal velika je priča o humanosti – ljubavi, obitelji, sreći, gubitku, strahu i boli, no prije svega o nadi koja živi u svima nama i koja nam pomaže da uvijek idemo naprijed.
Nasreću, nije nužno prethodno čitanje prvog romana iz serijala jer nas autorica na samom početku ponovno upoznaje sa svim likovima. To će odgovarati novim čitateljima jer će se lako udubiti u priču, ali i onima koji su upoznati s radnjom serijala jer služi kao blagi podsjetnik. Pa Salt, enigmatični otac posvojenih sestara, pokretač je i zajednička osnovica cijelog serijala, a ujedno i lik doživljen isključivo kroz oči pojedine sestre, u ovom slučaju Ally.

Ally je uspješna profesionalna jedriličarka s višegodišnjim iskustvom na renomiranim svjetskim regatama. Kao jedna od rijetkih žena u jedriličarskim ekipama, zazire od bilo kakvih odnosa izuzev profesionalnih s bilo kime u ekipi, no ipak tu upoznaje svoju ljubav Thea. Tijekom najljepših trenutaka s Theom, Ally doznaje da je njen otac preminuo i vraća se u rodni dom u Švicarskoj, dvorac Atlantidu, zajedno s ostalim sestrama. Tu doznaju da im je neprežaljeni Pa Salt svakoj u nasljeđe ostavio tragove o njihovu podrijetlu koje, zasad pune tuge, ne planiraju slijediti.

Theo je prava podrška bôlju shrvanoj Ally dok se zajedno pripremaju za jednu od najizazovnijih i najopasnijih regata Fastnet. Nažalost, svi opisi navedene utrke ostvaruju se te se, nedugo nakon gubitka oca, Ally suočava s još jednim velikim gubitkom – voljeni Theo pogiba u opasnim morskim vodama, a Ally se zaklinje da više nikada neće kročiti na brod.
Pa Salt joj je poručio: „U trenucima slabosti pronaći ćeš svoju najveću snagu“ i ona konačno odlučuje slijediti tragove o svom podrijetlu. Odjednom se nađe u Norveškoj čitajući zanimljivu životnu priču o Anni Landvik, nadarenoj mladoj pjevačici te istražujući tko je ona, zapravo polako pronalazi sebe…

Možemo reći da nas s tehničke strane roman cijelo vrijeme drži u neizvjesnosti. Tijek koji pripovijeda o Ally u sadašnjosti prekida se zasebnom pričom o njenoj prošlosti te se tako međusobno presijecaju do samog kraja, kada sve zagonetke sjednu na mjesto. Priča je višeslojna, emotivna i dirljiva te, iako je više obiteljska drama, ona se poput nekog odličnog krimića neodoljivo plete.

Poveznice njihova zajedničkog prezimena D’Aplièse s mitologijom o Plejadama (jedne od najbližih nam galaktičkih skupina) – sedam sjajnih zvijezda, sedam grčkih junakinja, gdje se golim okom vidi njih šest, a pod posebnim uvjetima i sedma – dovodi do pitanja o sedmoj sestri. Zasad ne znamo tko je ona i postoji li uopće… Prema mitologiji, sve su sestre jedinstvene i snažne te zajedno pričaju priču o nikad jačem feminizmu današnjice, a spisateljica sama izuzetno naglašava postignuća žena koja više ne mogu biti zasjenjena postignućima muškaraca.
Majina priča nas je oduševila, a Allyna ništa manje. Stoga se izuzetno veselimo svim nastavcima ovog neodoljivog serijala o sestrama D’Aplièse i zagonetkama koje je Pa Salt ostavio iza sebe. Hoću knjigu, 129 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Završetak ljubavne priče

Lagom

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići