Priče za laku noć za mlade buntovnice 2

Francesca Cavallo i Elena Favilli prošle su godine bile potpuni hit kod nas s knjigom 'Priče za laku noć za mlade buntovnice'. To je bilo očekivano, s obzirom na to da su prethodno pokorile cijeli svijet i postale fenomen o kojem se i danas priča

Osim što je knjiga odlična, inspirativna je i priča o autoricama koje su projekt osmislile, proizvele i distribuirale same. Financijska sredstva prikupile su preko Kickstartera i time utrle put drugim autorima. Za one koji se ne mogu zasititi dobrih priča o ženama koje su nekad mijenjale i drugima koje upravo sada mijenjaju svijet, stigao je dugo očekivani nastavak. Knjiga se jednostavno zove ‘Priče za laku noć za mlade buntovnice 2’.

Neki će se pitati je li ovo samo nova, malo izmijenjena verzija prve knjige, ali tim će pitanjem biti na sasvim pogrešnom putu. Zamislite da je Šeherezada ispričala 500 priča. Sultan je bio oduševljen i tražio je još. Nakon toga dodala je 501 novu. Sultan je bio dvostruko oduševljen. Svakom čitatelju koji cijeni dobro pripovijedanje, kvalitetnih priča nikada dosta. I zato, drugi dio koji nam donosi nove žene, s novim zanimljivim životima, novim avanturama i novim izazovima, svakako je dobrodošao.

Formula je, dakle, ista – i to je odlično. U knjizi su okupljene žene čije se priče isplati čuti, u to nema sumnje. Ponovno su tu, između ostalih, izumiteljice, glumice, pjevačice, spisateljice, astronautkinje i znanstvenice. Oprah, Beyonce, Audrey Hepburn, Agatha Christie i Nefertiti naizgled nemaju puno sličnosti, ali kada im se pristupi na način kako to rade Francesca i Elena, počne se nazirati nit koja ih spaja. Njihovi su životi u najmanju ruku fascinantni i uvijek, baš uvijek, inspirativni.

Poznato je da su svi veliki ljudi voljeli čitati biografije onih kojima se dive. Kako je tek ovo vrijedan dar djevojčici koja u nekoliko stotina stranica može čitati o ženama za koje, u velikom broju slučajeva, nije niti znala da postoje, a koje će joj osvijetliti stazu njihova budućeg života i pružiti joj priče za sanjanje o nečem drugačijem i uzbudljivom!

Priče su napisane u obliku bajki, a svaka od njih ima i pripadajuću originalnu ilustraciju. Radi se o knjizi koja ne odgaja princeze, već buntovnice, uči djevojčice (i dječake, zašto ne) da sanjaju velike snove, a sve su biografije prepričane na očaravajući način.

‘Priče za laku noć za mlade buntovnice 2’ knjiga je koju želite uvijek imati na svojim policama i koju će vaša kći (a vjerujemo i vi!) sigurno pročitati barem nekoliko puta. Bilo da vam treba inspiracija za naprijed ili da svojim djevojčicama želite dati vjetar u leđa, uvijek će vas ispočetka oduševiti. Za mnoge od žena iz knjige vjerojatno niste ni čuli – nama se to čini kao neočekivani plus jer pokazuje da divnih žena ima posvuda – ali ako i jeste, otkrit ćete neki novi detalj zbog kojeg će vam biti još draže. Nije poanta svega da vas žene iz knjige toliko oduševe, koliko je poanta da upravo u njima pronađete nešto sebi blisko i na svoj način ostavite trag u svijetu. Ne bilo kakvom svijetu, već upravo u svom svijetu. Sve preporuke za čitanje ove sjajne knjige, a ukoliko već niste, nabavite i prvi nastavak zbirke. Nećete požaliti.
Tisak media, 119 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Novi bestseleri u knjižarama!

Novi bestseler iz Švedske pravo je iznenađenje

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići