Rižoto s mladim lukom

Ukusni proljetni recept pripremila nam je Sanja Mijac s bloga Domaćica.

Mladi luk ove je godine došao kao jedan od prvih vjesnika proljeća. Ubran direktno iz vrta, čest je gost na obiteljskom stolu Sanje Mijac, pogotovo u obliku rižota s mladim lukom za koji vam donosimo recept.

 

Kako sama kaže, priprema ga barem jednom tjedno i to najčešće kad nema vremena za dugu pripremu ručka ili večere. Gotov je za svega 20 minuta i zato se već od danas može naći i na vašim stolovima kao dio tjednog menija.

Sastojcima i omjerima se možete poigrati prema svom ukusu i željama. Dobar tek!

Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje, 74,99 kn; vezica mladog luka (oko 5 komada), 15,99 kn; riža Zlato polje Sant’ Andrea, 23,99 kn; bijelo vino Cuvee Blank Antunović, 59,99 kn; maslac Meggle Premium Butter, 19,99 kn; parmezan DESPAR Parmigano Reggiano d.o.p., 19,99 kn; sve INTERSPAR

 

Priprema:

  1. U tavi na malo maslinovog ulja pržite nasjeckani mladi luk dok ne omekša, zatim dodajte rižu pa i nju malo popržite koju minutu dok se ne zacakli.
  2. Potom dodajte vino, sve skupa dinstajte koju minutu dok ga riža ne upije.
  3. Podlijte sa 700 ml tople vode ili temeljca i ostavite rižoto da se kuha oko 12 minuta, odnosno prateći uputu koliko je potrebno vašoj riži da se skuha. Ukoliko bude potrebno, podlijte ostatkom vode ili temeljca.
  4. Pred kraj kuhanja začinite solju i paprom.
  5. Rižoto maknite s vatre na koju minutu pa u njega umiješajte maslac, miješajte dok se ne otopi.
  6. Zatim umiješajte i parmezan ili sir po želji.
  7. Poslužite toplo.

Foto: Sanja Mijac

INSPIRIRAJTE SE

CityStyle: Slaki Palaki

Lagom

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići