Rutina za njegovanu i zahvalnu kosu

Da je zdrava i njegovana kosa jedan je od najljepših modnih dodataka zna i naša @stazisweets, koja ovog puta donosi mali uvid u svoju rutinu

Moram priznati da mi je lijepa i njegovana kosa puno draža negoli bilo kakav makeup na licu. Pogotovo onaj tren kad je svježe oprana, pa ne može bolje! U jesen i zimu kosa postaje dosta osjetljiva i stoga je jako bitno da usvojimo pravilnu njegu. Jednom kad to uvedemo u svoju beauty rutinu, polako će nam postati navika, a kosa će nam biti zauvijek zahvalna.

Osobno izbjegavam često pranje kose i mislim da će pranje svaka tri do četiri dana biti sasvim dovoljno, pogotovo zimi kad se često javlja problem i prhuti i naelektrizirane kose. Moji saveznici za lijepu kosu su Kérastase proizvodi koje možete pronaći u frizerskom salonu Ritual u City Centeru one West. A jednom u mjesec dana, prije samog pranja, stavljam masku od maslinova ulja koju držim jedan do dva sata.

Kako imam gustu i tanku kosu, koja je jaaako sklona pucanju, od svih proizvoda najbolje su mi se pokazale kupka za kosu i maska Kérastase Nutritive linije. A nakon pranja obavezno stavljam Kérastase Nutritive Nectar Thermique na vrhove. Riječ je o hranjivom mlijeku koje štiti kosu od topline i smanjuje njezino oštećenje.

Maska za kosu Kérastase Nutritive, frizerski salon Rituals, 340 kn; šampon za kosu Kérastase Nutritive Bain Satin 2,  frizerski salon Rituals, 250,00 kn; termohranjivo mlijeko za kosu Kérastase Nutritive Nectar Thermique, frizerski salon Rituals, 180,00 kn

Ako ova linija premašuje vaš budžet, opcija broj dva je Pantene Pro-V Aqua Light šampon i regenerator za kosu. Ovo je moj ljetni go-to jer dosta vremena provodim na moru, a sunce i sol čine svoje pa kosu i češće perem. Pogotovo zato što ne volim sol u kosi, posebno ako negdje moram ići.

Šampon za kosu Pantene Pro-V Aqua Light, dm, 29,90 kn; regenerator za kosu Pantene Pro-V Aqua Light, dm, 19,90 kn

Kad osušim kosu, prelazim na stiliziranje. Moji izbor je Revlon četka za feniranje ili Remington Coconut Therapy uređaj za ravnanje kose. Ako želite kosu punu volumena, onda je ova rotirajuća četka odličan izbor – cjenovno je vrlo prihvatljiva za posao koji odradi. Imala sam jako puno uređaja za ravnanje kose i zaista, ovaj Remingtonov se pokazao najboljim, što za valove, što za ravnu, staklenu kosu.

Rotirajuća četka za kosu Revlon, Elipso, 499 kn; uređaj za ravnanje kose Remington, Elipso, 699 kn

Naravno, ništa od ovoga nije toliko bitno koliko redovito šišanje kose – svaka 2 – 3 mjeseca bitno je minimalno skratiti vrhove kako bi ona ostala zdrava i lepršava.

Foto: Anastazija Makjanić i press

INSPIRIRAJTE SE

Suknje s efektnim prorezom

Tko može odoljeti Mickeyju Mouseu?

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići